Сигнализирай!

Пиян шофьор блъсна полицейски бус и се опита да избяга (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
211
0

Пиян шофьор, чиято проба е показала 3,4 промила, блъсна полицейски микробус във Враца и се опита да избяга от местопроизшествието, разказва NOVA. Пътният инцидент е станал в централната част на града.  След като се ударил в служебната кола, водачът опитал да избяга и едва не връхлетял в намиращия се наблизо копирен център.

Автомобилът на водача, причинил катастрофата с полицейския микробус му е бил върнат. „Колата не е била негова собственост. Мъжът е на 52 години. Правоспособен водач е от 34 години. Справка в досието му показва, че за това време има само една глоба, която му е наложена през 2015 година”, посочи инспектор Симеонов.

Той подчерта, че мястото на инцидента е станало в така наречената голяма пешеходна зона на Враца. „Само за изминалата седмица имаме установени 9 водачи, употребили алкохол. При трима е установена проба над 1,2 промила и срещу тях се води досъдебно производство”, подчерта старши инспектор Симеонов.

Поредният самозабравил се шофьор, който не осъзнава, че безотговорността му може да убие човек - а дори и него самия. Крайно време е наказанията за пияни и дрогирани шофьори да станат достатъчно строги и да се получават достатъчно бързо, за да започнат шофьорите да спазват законите. В държавата в ЕС с най-много жертви на пътя на глава от населението е недопустимо да се допуска да продължава безразсъдното шофиране в такива мащаби.

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.