Сигнализирай!

Министерството на спорта загуби 1.7 млн. лв., дадени за новата хижа Мусала

Gospodari.com
Gospodari.com
29.11.2018 г.
46
0

Българският туристически съюз за пореден път успешно се отърва от плащането на свой дълг към Министерството на младежта и спорта. Този път 1.7 млн. лв. държавни пари, дадени на БТС за дострояване на новата хижа Мусала, бяха опростени от Софийския районен съд. Мотивите – министерството не си е потърсило цели 5 години по надлежния ред парите и дългът на БТС се погасява по давност.

 

 

 

Преди няколко години друг дълг на БТС в размер над 1 млн. лева също беше опростен по давност.

 

 

Сега шефовете на БТС, който е неправителствена организация, хем получиха чисто нова хижа Мусала, построена с държавни пари, хем те се разпореждат с нея и сега ще печелят от спалните със 130 легла и ресторанта под най-високия връх на Балканите.

 

 

Новата хижа вече приема туристи, макар задължителната за такъв голям обект в национален парк пречиствателна станция все още да не е монтирана. Не е ясно къде ще се изливат битово-фекалните води от 130 туристи.

 

 

Остава открит въпросът към министър Кралев, обещал пред „Господари на ефира”, че хижата няма да се открие, докато БТС не върне тези 1.7 млн. лв.  Репортерът ни Влади Василев ще търси г-н Кралев, за да коментира погасяването на дълга на БТС по давност.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.