Сигнализирай!

Стар измамник с нови схеми

Gospodari.com
Gospodari.com
06.12.2018 г.
41
0

Скъпи приятели, още преди три години разказахме за схема за измами с видеонаблюдение. Клиенти превеждаха на пари на фирма, която им обещаваше да инсталира охранителни камери, но нито получаваха техниката, нито парите си обратно.

 

Боби Ваклинов изненада измамника с видеонаблюдението

 

Отново получихме сигнал за същото лице - Стефан Иванов. Оказа се, че с времето измамите само се променят, но не спират. Днес актуалната схема е друга - консултации във връзка с европроекти.

 

"Аз съм поредната жертва на Стефан Иванов, потърсих неговите консултантски услуги. Явно си е променил дейността, защото това в момента е актуално, много хора се обръщат за европейско финансиране", разказа пострадала от схемата. Тя е платила 1520 лв., срещу които не е получила никакви консултации. Нито пък е взела парите си обратно.

 

Боби Ваклинов се опита да издири Стефан Иванов. Оказа се, че на посочения от него адрес няма никой. Нещо повече, собственикът на помещението се готвеше да разбива вратата, тъй като наемателят Иванов не си плаща. "От полицията го търсиха", обясни той.

 

Три години по-късно все още получаваме сигнали за измамите на Иванов. Ако прокуратура и полиция си бяха свършили работата навреме, може би това нямаше да се случва.

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.