Сигнализирай!

SPARK пред Gospodari.com: Оставаме в България, надяваме се да няма чадър над извършителите на атаките (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2019 г.
45
0

"Нямаме намерение да си тръгнем от България. Надяваме се да няма чадър върху извършителите на масираната атака срещу нашите автомобили и разследването скоро да доведе до резултат", заяви за Gospodari.com Стефан Спасов, регионален мениджър на SPARK за България и Финансов директор на международната група SPARK Technologies UAB.

 

 

ОТ SPARK ОПРОВЕРГАХА ИНФОРМАЦИЯТА, ЧЕ ТИЙНЕЙДЖЪРИ РОМИ СА ИЗПОЧУПИЛИ ЧАСТ ОТ КОЛИТЕ ИМ

 

 

По думите му има камери за видеонаблюдение почти из целия град и от компанията се надяват записите да дадат едни много добри насоки на полицията в разкриването на извършителите.

 

 

""

 

"Притеснени сме от силното чувство на безнаказаност от страна на извършителите, но се надявам да не е така и те да бъдат заловени. Нямаме предположения кой стои зад атаките. Щом е толкова масирана и организирана, означава, че това е дело на мащабна група", каза още Стефан Спасов.

 

 

""

 

"Пряка конкуренция ние нямаме в София. Има спекулации, че зад атаката стоят таксиметровите компании. Нашият бизнес няма нищо общо с тексиметровите услуги. Наемането на кола е по-близо като вид дейност, но отново ние предлагаме нещо по-различно", каза още Стефан Спасов.

 

 

ВАНДАЛИ МАСОВО ТРОШАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ЗА СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ В СОФИЯ (СНИМКИ)

 

 

Той допълни, че загубите от масираните атаки са за десетки хиляди. "Притеснени бяхме и че голяма част от автомобилния ни парк ще бъде спрян от движение за неопределен период от време", уточниха още от компанията.

 

 

""

 

 

В рамките на два часа седем автомобила са били потрошени. "Това се случва за втори път. Точно една година по-рано имахме подобен случай. Мислехме, че ще се справим сами, но вече при втората атака разбрахме, че ще е трудно", каза още пред Gospodari.com Стефан Спасов.

 

 

"Мога да ви кажа със сигурност, че това са недоброжелатели. Тече разследване, полицията съдейства. Надявам се, че в кратки срокове ще имаме резултати. Много малко вероятно е нападателите да са наши клиенти. Най-вероятно това е човек, който няма нишо общо със Spark", каза още Стефан Спасов.

 

 

Очаквайте още подробности по случая следващата седмица в новото издание на "Господари на Уеба"

 

 

Източник: Gospodari.com

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.