Сигнализирай!

Боби Михайлов: Нямам вина за лошите резултати, може би бях прекалено добър (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.10.2019 г.
1443
0

"Много неща се промениха към по-добро като работа на Футболния съюз. Когато се струпат много неща наведнъж - тръгва си треньор, идва друг. Това, че резултатите са слаби, аз нямам никаква вина - има си треньори, има си заплати. Просто идва момент, в който на човек му писва". Това заяви президентът на БФС в оставка Борислав Михайлов. Той отрече да е участвал в уреждането на мачове на каквото и да било ниво.

 

 

""

 

 

"Не е моя работа да коментирам работата на органите на реда. На Стоичков няма какво да отговарям. Ако има нещо, то трябва да бъде доказано", каза още Михайлов, цитиран от "24 часа".

 

 

БОБИ МИХАЙЛОВ: ГЕНЕЗИСЪТ НА ЕДНА ОСТАВКА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

"Ако реша да се занимавам с нещо, ще разберете. Такъв тип като мен трудно се намира да понася толкова много неща. Не е нужно и да бъде бивш футболист. Трябва да е добър мениджър, да е добре поставен в обществото, но не мога да посоча човек", каза още Михайлов.

 

ВЕЧНОТО ОПРАВДАНИЕ НА БФС: "ТОВА СА НИ ФУТБОЛИСТИТЕ. С ТОВА РАЗПОЛАГАМЕ" (КОЛАЖ)

 

 

Той бе категоричен, че няма черно тото в България. Михайлов обясни, че не се чувства предаден и не би се върнал на същия пост във Футболния съюз дори след години. "Не мога да знам защо англичаните са чувствителни точно на тази тема. Провокация е това, но тя не е свързана с българска провокация, ако е имало такава", каза още Михайлов. "Нито един президент на БФС на нито една държава не е задължен да ходи на мачове", коментира той. "Оставката не се знае за кое е искана. В България никой не харесва успелите хора, а аз съм доста успял човек", добави той.

 

 

""

 

 

Малко преди началото на Изпълкома на футболната ни централа стана ясно, че бившият президент на БФС Валентин Михов също подаде оставка. 

 

Още снощи и соченият за фаворит за поста на президент на БФС - Атанас Фурнаджиев, подаде оставка, като призова и останалите си колеги да го последват.  Михаил Касабов също отказа да е временен президент на БФС. Първият вицепрезидент на съюза - Йордан Лечков не може да поеме поста, защото е кандидат за кмет на Сливен и е в предизборна кампания. 

 

На теория съществува и възможност да бъде свикан извънреден конгрес, на който да бъде избрана личност извън Изпълкома. До този вариант може да се стигне, ако на заседанието бъде прието такова решение или ако една трета от футболните клубове го поискат. 

 

Изводът от днешното изказване на Михайлов е, че въпреки всички отдавнашни признаци, че управлението на българския футбол върви към катастрофа, самият той продължава да не вижда по никакъв начин вината в себе си. 

 

Ние от "Господарите" отдавна започнахме да предупреждаваме, че нещата не са наред. Първият Златен Скункс, който връчихме на Борислав Михайлов още през 2009 година, беше за неизпълнени обещания от предизборната му платформа за президент на футболния съюз. През 2011-та получи втори – за трагичното състояние на българския футбол. Още преди 8 години! Тези Златни скунксове трябваше да бъдат като сигнални лампи за предстоящ още по-голям проблем. Но никой от футболната общественост, нито пък от държавните институции не им обърна внимание.  

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ (2009 - ВИДЕО АРХИВ)

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ (2011 - ВИДЕО АРХИВ)

 

През 2018 година открихме и алармирахме за куп нарушения и нередности около избора на „новия“ стар шеф на БФС. Пошумя се малко из медиите, но Боби Михайлов пак се окопа като шеф на федерацията и продължи катастрофалния курс към дъното, а резултатите на националите ни станаха още по-плачевни. Както и нивото на българското футболно първенство.

 

След последния скандал единственото, което е сигурно е, че футболът в България е поставен в незавидно положение и бъдещата управа на федерацията ще трябва да положи огромни усилия, за да преодолее кризата. Пожелаваме им успех, а ние ще продължим да ги следим отблизо и да посочваме слабостите им, за да могат да ги преодоляват своевременно. 

 

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.