Сигнализирай!

Вече 6 години уважаван професор е обект на съседски тормоз (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.04.2023 г.
52
0

Вече 6 години уважаван професор е обект на съседски тормоз, показва репортаж на Виктория Симеонова. Потърпевшата, обърнала се към нас, е професор Диляна Мичева - преподавател по музикален театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Сигналът

Преди близо 30 години проф. Мичева купува къща с двор в с.Лютиброд, община Мездра. Входът на имота се намира в съседство до друг имот - на територия, която е съсобственост на предишите собственици на новозакупения имот и на съседите им. Самата проф. Мичева е съсобственик на въпросния парцел пред къщата. Уви, наследниците на старите собственици на съседния имот не са съгласни с тази съсобственост и преди 6 години решават да заринат общата територия с камъни. Така те спират достъпа на проф. Мичева до имота ѝ. Заплашват я, че ще я зазидат жива вътре. До момента 7 пъти ситуацията с камъните се повтаря, което принуждава професора да търси съдействие от институциите за решаването на проблема.

Уви, община Мездра твърди, че няма компетенции, когато се касае до частна собственост. Съдействие отказват и от полицията и от прокуратурата.

Заради камъните и бетона пред входа на къщата, проф. Мичева е принудена целогодишно да преминава през сложен маршрут, за да влезе в дома си. Той включва вървене по пътя около имота, качване през пролука в оградата на съседите, вървене по стръмна тясна пътека през съседен чужд имот и преминаване през още по-тясна порта. Всичкото това - независимо от метеорологичните условия навън.

Опитахме се да поканим другата страна в спора - Антоанета Хинкова. Тя отказа категорично да застане пред камерата ни. Спорът според нея може да се реши в съда - само там би обяснила защо тормози своята съседка и съсобственик на имота.

Отговорът на община Мездра

Потърсихме кмета на община Мездра, за да чуем неговата гледна точка по случая. Каква е тя и какво обещание даде той пред камерата ни, ще разберете в следващия епизод на "Господари на Уеба"!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.