Сигнализирай!

Топ 5 лъжи около "атентата" срещу Гешев, които вече бяха разконспирирани (Коментарът на "Господарите")

Топ 5 лъжи около "атентата" срещу Гешев, които вече бяха разконспирирани, събра репортерът ни Виктория Симеонова, която отиде на мястото на случилото се.

Вече повече от седмица експерти или просто говорещи глави от телевизионните екрани се жалват колко голяма трагедия се е разминала на косъм и как горкият главен прокурор явно е на мушката на злите мафиоти…. Които така и никога не е подвел под отгововрност.

И понеже историята с “атентата” все повече намирисва, събрахме ТОП 5 на лъжите около него, които вече бяха опровергани.

Започваме с лъжа номер 5: Размерът на рова, предизвикан от взрива

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че на мястото се е образувал ров с дълбочина 30-40 см и диаметър около 3 метра. Такъв обаче така и нито една камера не улови. Самите ние на място видяхме не повече от 2 сантиметра "ров", никакви следи от взривно вещество нито по пътя, нито по почвата и размер на разкопаното пространство около метър.

Лъжа номер 4: Използвани са 3 килограма тротилов еквивалент

Това отово е твърдение на Борислав Сарафов. Дни по-късно обаче служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че "щетите по автомобила са незначителни". Междувременно получихме десетки съобщения от наши потребители с различни военни експерименти с тротилов еквивалент. Всички те показват далеч по-мащабни разрушения при използване на по-малко количество от взривното вещество.

https://www.youtube.com/watch?v=hLaplT5SUzU

Лъжа номер 3: Израелският експерт

Мистериозният израелски експерт уж беше пристигнал, за да разследва взрива, а се оказа, че е кацнал в България час и половина преди него. Веднъж се твърди, че е ходил на място. Друг път - че изобщо не е бил там, а само е огледал събраните доказателства. Името му не се споменава. На въпроси за него също не се отговаря.

Освен мистериозният експерт, линейката също е отишла на място преди взрива. Поне това споделя жена от в.с. Ярема. Уви, нейният разказ пред NOVA удобно беше показан само веднъж, докато "свидетелските разкази", по-близки до основната версия на прокуратурата бяха повторени в ефир десетки пъти.

Лъжа номер 2: Взривът цели да убие Гешев

Докато Сарафов и приближените на Гешев прокурори обясняваха как това е "атентат срещу държавността" и той за малко да умре от "взрива", министър Демерджиев обяви, че е невъзможно такъв взрив да пробие бронирана кола и да рани когото и да било. Така за първи път видяхме реално разделение на властите. Колкото и да не му се иска на Гешев...

Изказване на Гешев от 2019 г. противоречи на оправданието му да не се яви утре в парламента (видео)

Лъжа номер 1: Семейството на Гешев е било в колата

Странно как Сарафов съобщи този факт 30 минути преди Гешев да го съобщи пред усложливото издание Епицентър. Но твърдението дойде “добре дошло” на защитниците на Гешев, сред които и Бойко Борисов.

Ние от “Господарите” първи се за семейството на Гешев, което е пътувало с него. В интервю с продуцента ни Джуди Халваджиян в ефира на “Радио София” на БНР няколко часа след случката той изрази съмнение, че близките на Гешев са пътували с него. И подчерта, че Гешев не е изпратил в затвора нито един властимащ, за да се готвят такива "покушения" срещу него.

Тезата за семейството на главния прокурор беше опровергана от министър Демерджиев по време на изслушването му в парламента. Сарафов от своя страна обясни, че бил "подведен". Странно как точно се подвежда заместник главен прокурор за толкова съществен детайл.

Посланието

Скъпи приятели, жалко е, че институция на която би трябвало всички да имаме доверие си служи с манипулиране на факти, фабрикуване на доказателства, лъжесвидетелстване и мутренски прийоми. И е време българският народ да си отвори очите, а не да вярва на политиците и прокурорите, завладяли държавата през последните 30 години.

Лош сценарий на главния прокурор-сценарист Гешев и прокуроросценаристите Сарафов и Тодоров…

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.