Сигнализирай!

"Господарите" на живо от протеста срещу президента и руското влияние у нас (видео)

Йордан Йорданов
Йордан Йорданов
30.05.2023 г.
10
0

"Господарите" на живо от протеста срещу президента и руското влияние у нас.

Протестът под надслов "България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО" се организира пред президентството. Поводът е поведението на президента Румен Радев при връчването на втория мандат на "Продължаваме промяната - Демократична България".

https://www.facebook.com/gospodari/videos/1185582828803151

„България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички!“, посочват организаторите във Facebook.

Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива, обясняват организаторите.

И допълват: „Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност. Няма да позволим да се превърнем в Беларус!“.

За (не)президентското държание на един (не)президент (Коментарът на „Господарите“)

Гражданите подчертават, че президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента.

Анализатор за втория мандат: Арогантно и грубо поведение на Радев

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на втората политическа сила ПП-ДБ. Радев заяви на кандидата за премиер Николай Денков, че не смята, че е целесъобразно да му връча мандата. Но конституцията го задължава. Острите си думи Радев мотивира с изтеклите записи от разговор на депутатите от "Продължаваме промяната". В тях те обсъждат смяната на шефовете на специалните служби и съгласуването на нови ръководители с чужди посолства.

"Неговото оползотворяване е ваше конституционно право, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическата система, съхраняване на вашето достойнство и политическа перспектива, ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който според мен вече е дискредитиран", заяви Радев.

За разлика от всеки друг път представителите на коалицията не останаха при президента Румен Радев за допълнителен разговор. Те напуснаха "Дондуков" 2 веднага.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.