<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102919" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха ново ...

Паническо пазаруване във Великобритания: рафтовете по магазините са празни (видео)

11 Октомври 2021
0 642

С голям приток на клиенти се сблъскаха супермаркетите във Великобритания през уикенда. Медиите заснеха редица празни рафтове на фона на статистиките, че всеки шести британец не може да си купуви основни хранителни продукти, а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата.

Плъхове пълзят по кроасани в голям супермаркет във Великобритания (снимки и видео)

Паническо пазаруване във Великобритания: рафтовете по магазините са празни (видео)

Някои супермаркети вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни. Доставките са затруднени, кризата в сектора продължава. Хората отсега се презапасяват за зимните празници с тоалетна хартия и бутилирана вода, тъй като още едно проучване установи, че две трети от купувачите са притеснени и много загрижени от потенциалния недостиг на храни и напитки преди Коледа.

Висши британски държавници заявиха, че обмислят да наемат войници за шофьори на камиони преди зимните празници, за да предотвратят недостига на храни. Това идва на фона на кризите с хаотичните скокове при цените на бензина и недостига на камиони.

Един на всеки седем души във Великобритания не може да си купи гориво, тъй като опасенията относно недостига на бензин и трудностите при наемането на шофьори на камиони накараха шофьорите да се редят с часове за бензиностанции и бензиностанции за затваряне поради липса на доставки.

Видеото е от януари т. г., когато положението беше същото.

Източник: Дейли мейл, Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции