<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В София се пр...

1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото (видео)

09 Май 2022
0 711

1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото в България. Това обяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански след експертната среща при вицепремиера Асен Василев, предаде NOVA.

Той допълни, че докато няма получен анализ, датата за влизане в еврозоната остава 1 януари 2024.

„Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, тогава ще преценим дали всичко се връзва така, както е планирано”, обясни още депутатът от „Има такъв народ”.

1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото (видео)

Асен Василев свика извънреден Коалиционен съвет

Темата за приемането на еврото предизвика напрежение в коалицията. От „Има такъв народ” критикуваха, че планът е включен като точка в правителственото заседание миналата седмица без да е обсъден в парламента.

На експертния съвет са обсъдени и антиинфлационни мерки. 

„В момента разчетите са готови. Ще обсъдим с парламентарните групи. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, за да можем да подкрепим хората по най-добрия възможен начин”, коментира депутатът от „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров след срещата на коалиционните партньори.

Ивайло Мирчев от „Демократична България” уточни, че на експертния съвет, продължил над три часа, са обсъдени само „експертни теми”.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции