<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181884" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Британска ко...

2-годишно дете получи доживотна присъда в Северна Корея

29 Май 2023
0 2024

2-годишно дете получи доживотна присъда в Северна Корея. Причината е открита Библия в дома, в който живее.

Русия търси оръжие от Северна Корея срещу храна, твърди Вашингтон (видео)

Около 70 000 християни са в затвора в Северна Корея, показва нов доклад за международната религиозна свобода на Държавния департамент на САЩ за 2022 г. Това стана ясно от bTV.

В документа се посочват и бруталните наказателни мерки, прилагани рутинно от върховния лидер Ким Чен Ун. Хората, заловени с Библия или копие от нея в Северна Корея, са изправени пред смъртно наказание. Докато семействата им, включително деца, са осъдени на доживотен затвор.

Установено е, че севернокорейското правителство е продължило да екзекутира, измъчва, арестува и малтретира хората заради техните религиозни виждания.

2-годишно дете получи доживотна присъда в Северна Корея
снимка: Unsplash

В доклада се посочва и случаят с лишаването от свобода на семейство през 2009 г. заради техните религиозни убеждения. Цялото семейство, включително и 2-годишното им дете, са осъдени на доживотен затвор в лагери.

„Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията в Северна Корея продължават да бъдат отричани, без алтернативни системи на вярвания, толерирани от властите”. Това каза генералният секретар на ООН Антониу Гутериш през юли миналата година.

Герес описа и това как ситуацията в Северна Корея не се е променила след доклад за правата на човека от 2014 г. Той установява, че властите „почти напълно отричат правата на свобода на мисълта, съвестта и религията”. Правителството често нарушава правата на човека, които представляват престъпления срещу човечеството.

През октомври 2021 г. неправителствената организация Ког Future публикува доклад с подробности за злоупотребите с религиозната свобода след интервюиране на 244 души. Жертвите са на възраст от само две години до над 80 години. А жените и момичетата са над 70% от документираните.

В резултат на това хората са арестувани, принудени на труд и измъчвани. На много от тях им е отказан справедлив процес и са подложени на сексуално насилие и публична екзекуция.

В Северна Корея съществува малък брой официално регистрирани религиозни институции. Те работят под строг държавен контрол и функционират до голяма степен като експонати за чуждестранни туристи. Християните се считат за най-ниското стъпало на северокорейското общество и постоянно са в опасност.

2-годишно дете получи доживотна присъда в Северна Корея

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции