<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Връчихме Зла...

Готово е, но не е хубаво – само за 4 милиона лева (РЕПОРТАЖ)

18 Ноември 2021
0 4916

Готово е, но не е хубаво – само за 4 милиона лева построиха детска, която обаче е опасна. За това сигнализираха родители, обърнали се към нас. Те разказаха за случая пред репортера ни Виктория Симеонова и оператора Константин Евтимов.

Сигналът

През 2017 е трябвало да стартира строителството на 175-та детска градина в кв. “Кръстова вада” в София. Две години по-късно през 2018 година то започва ударно да може дестското заведение да отвори врати за изборите през 2019. Откриваме и медийни публикации, в които бившият районен кмет обещава градината да бъде отворена през сетпември 2019 г.

Готово е, но не е хубаво - само за 4 милиона лева

Следващият кмет на района решава да довърши строежа. Оказва се обаче, че това е почти невъзможно заради сериозни проблеми с изпълнението.

Родители се натъкват на клатещи се беседки и пейки, липсващи елементи, контакти до леглата, липсващи мивки, опасни парапети и още много проблеми. Всички те са описани в подробен сигнал до Столична община.

Патова ситуация

В момента реално децата са приети в детска градина, която не могат да посещават. В същото време родителите нямат право на регламентираните обезщетения, защото според системата на детските градини децата са получили места. Не е ясно кога сградата ще бъде завършена окончателно.

Очаквайте скоро срещата ни с представители на общинската администрация, както и опита ни да потърсим отговорност от строителя на тази опасна сграда.

Дотогава сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Готово е, но не е хубаво – само за 4 милиона лева

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции