<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140104" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автобус авар...

66 милиона пътници са се сблъскали с отменени полети по европейските летища

05 Август 2022
0 68

66 милиона пътници са се сблъскали с отменени полети по европейските летища. Това сочат данните на организацията за правата на пътниците във въздушния транспорт AirHelp за първото полугодие, пише Mediapool.

Кризата с отменените полети бе предизвикана от недостига на персонал. Стачките нарушиха въздушния транспорт по време на засиления поток на пътници през летния сезон. Това накара някои летища и авиокомпании да предприемат драстични мерки, за да ограничат трафика.

Според AirHelp всеки четвърти пътник е бил засегнат от закъснения или отмяна на полети от януари до юли.

Хаосът по летищата се очаква да продължи цяло лято

66 милиона пътници са се сблъскали с отменени полети по европейските летища

“Ограниченията за пътуванията през 2020 г. предизвикаха исторически срив на броя на пътниците и за да се пестят разходи, имаше няколко вълни от съкращения на персонал. Оттогава обаче нещата се промениха и авиокомпаниите вече не могат да се справят с вълната от пътувания през 2022 г. В резултат на това има изключително голям брой ограничения на въздушния трафик, което личи от данните за полетите”, анализира юридическият експерт в AirHelp Джулиън Навас.

Една трета от засегнатите пътници са в Нидерландия

Близо 2 милиона полета са потеглили с над 3 часа закъснение, а близо 5,5 милиона са били отменени. Най-много проблеми с полетите е имало в Нидерландия. Следват Белгия и Словения.

Източник: Mediapool

66 милиона пътници са се сблъскали с отменени полети по европейските летища

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции