<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103695" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бързи тестов...

Доц. Ангел Кунчев предлага нови мерки срещу Covid-19: вход със сертификат или затваряне и ограничавания

15 Октомври 2021
0 1506

Доц. Ангел Кунчев предлага нови мерки срещу Covid-19: вход със сертификат или затваряне и ограничавания

В доклад до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров главният държавен здравен инспектор предлага нови мерки срещу заразата Covid-19, съобщава Mediapool.

Доц. Ангел Кунчев: Засега масова реимунизация не е необходима

Според доц. Ангел Кунчев един от възможните варианти е достъпът до редица дейности и обекти да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване, с бърз антигенен тест или с PCR.

Бързи тестове за Covid-19 се предлагат в столичните заведения, положителните се изпращат на РЗИ (видео)

В противен случай да се въведат допълнителни ограничения в капацитета и прекратяване на определени дейности.

По негови думи изискване за сертификат може да се прилага в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др.

Ограничения

Кунчев предлага още задължително носене на защитна маска за лице за целия педагогически и непедагогически персонал и децата от пети и следващи класове по време на престоя им в учебните заведения.

Като учениците да преминат изцяло онлайн при достигане на 14-дневна заболямеост над 750 на 100 000 население на общинско ниво.

При отсъствие на над 20% от учениците от училище и/или поставени под карантина над 30% от паралелките в дадено училище в община преминаване на обучение в електронна среда по график, с присъствено обучение на паралелки с най-малък брой отсъстващи и не повече от 60% от паралелките.

Здравният министър свиква извънредно заседание на разширен състав на експертния съвет по епидемиология в понеделник,18 октомври. Тогава ще бъдат обсъдени всички направени предложения.

Доц. Ангел Кунчев предлага нови мерки срещу Covid-19: вход със сертификатили затваряне и ограничавания

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции