<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103231" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Издаване и ва...

Официално се затягат Covid-мерките в София

12 Октомври 2021
0 3132

Окончателно: затягат се Covid мерките в столицата

Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните мерки в София, съобщава NOVA.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие. 

Официално се затягат Covid-мерките в София

Ръководствата на училищата ще трябва да предприемат мерки за преминаване на ротационен принцип на обучение, ако се наблюдава увеличение на заболеваемостта. Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Театрите, кината, концертите могат да се провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на дистанция от 1.5 м и задължително носене на маски. В музеите и галериите ще се допускат не повече от 1 човек на 8 кв. м., маските също ще са задължителни.

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито ще се провеждат без публика. 

Официално се затягат Covid-мерките в София

Непълнолетните ще могат да посещават търговски центрове, включително моловете, само с придружител.

Всички работодатели трябва да организират работния процес на служителите в дистанционна форма, където това е възможно.

Относно заведенията заповедта гласи, че те ще могат да работят и след 23.00 ч., ако 100% от персонала в съответния обект е ваксиниран или преболедувал Covid-19 или разполага с отрицателен тест.

Окончателно: затягат се Covid мерките в столицата

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции