<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затягат мерк...

Здравният министър: Може да обявим нови допълнителни мерки за ограничаване на инфекцията (видео)

14 Октомври 2021
0 813

Здравният министър не изключи възможността за въвеждането на допълнителни Covid мерки

Здравният министър Стойчо Кацаров не изключи възможността за въвеждане на допълнителни мерки срещу Covid-19.

Извънреден брифинг на здравните власти за новата Covid-вълна у нас

„Мерките не са решения, които аз взимам еднолично. Аз се доверявам на експертите. Ние споделяме и съгласуваме прилагането на мерките със засегнатите страни. Преди да предложим нови такива, те също ще бъдат обсъдени. Посоката, която голяма част от Европа е избрала е използването на Зелен сертификат за присъствие на публични места”, обясни той пред NOVA .

„Утре няма да влезе в сила нищо. Може да обявим нови допълнителни мерки за ограничаване на инфекцията, които ще влязат в сила до няколко дни”, допълни още той.

Новите Covid мерки в столицата влизат в сила от днес

По негови думи властите продължават да разкриват нови Covid легла, за да посрещнат нуждите на пациентите, а ситуацията е много сериозна, но няма място за паника. Опитва се и внос на нов продукт за лечение на коронавирус, който не е разрешен за употреба в ЕС.

Кацаров говори и за високата смъртност у нас:

„Високата смъртност у нас се дължи на няколко фактора. Лошото състояние на здравната ни система, лошото й управление и нивото на ваксинация сред населението. Ниският процент на ваксинация е разликата в смъртността с редица страни с по-голямо население. Сравнена с предишните вълни у нас, смъртността е много по-ниска сега”.

Той допълни още, че според него ваксинацията не е задача на здравното министерство, а отговорност на обществото.

Здравният министър не изключи възможността за въвеждането на допълнителни Covid мерки

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции