<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115251" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Кирил Петков: Има последствия от изнесената от Цацаров секретна информация (видео)

16 Януари 2022
0 2327

Кирил Петков: Има последствия от изнесената от Цацаров секретна информация.

“Предполагам, че случаят ще бъде предаден на прокуратурата”, обяви премиерът в предаването „Тази неделя“ по bTV по повод отнетия достъп до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров.

Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация (видео)

На въпроса дали става въпрос за срещата в ЦУМ между Цацаров (когато беше главен прокурор) и бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев, премиерът отговори, че знае за какво става въпрос, но би издал класифицирана информация, ако го обяви.

Сотир Цацаров подава оставка до 1 март

“Мен ме изненада, че в петък сутринта (14 януари) ДАНС е трябвало да уведомят г-н Цацаров в 9 ч., а той в четвъртък си подава оставката, без да казва какви са причините. Беше доста голямо съвпадение. Отнякъде този човек може би е имал информация. Откъде не мога да кажа и не искам да спекулирам“, коментира министър-председателят.

Сотир Цацаров подава оставка

Той поздрави службите за това, че когато са установили нередност, независимо от човека, са действали по правилата. Напомни, че Цацаров може да обжалва решението.

Кирил Петков: Има последствия от изнесената от Цацаров секретна информация (видео)
Снимка: БулФото

Кирил Петков: Има последствия от изнесената от Цацаров секретна информация

Източник и видео: bTV, „Тази неделя“

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции