<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114947" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Началото на края: оставката на Борис Джонсън е въпрос на време

13 Януари 2022
0 859

Редица скандали около Борис Джонсън водят до крайно възмущение от страна на гражданите. Те не крият недоволството си от началото на пандемията, а сега то стига своя пик.

Вчера британският премиер Борис Джонсън се изправи пред своите Британския парламент с публично извинение, което някои наричат половинчато, информира Дойче Веле.

Борис Джонсън се сравнява с Мойсей и имитира кола по време на важна реч

Причината за извинението са партитата, които се вилнеят около Джонсън от началото на пандемията, докато той самия призовава британските граждани да стоят затворени вкъщи. Периодичното затягане на противоепидемичните мерки в Обединеното кралство, видимо изнервя британците, на които много често им е забранено да се виждат с близките си.

Началото на края: оставката на Борис Джонсън е въпрос на време

Джонсън се извини за парти, състояло се на 20 май 2020 г. в собствената му градина. Той се извини само за вече известни факти, без да се разкае за нарушението на тогавашния локдаун. Премиерът се извини, че не бил преценил ситуацията и твърди, че било повече „работна среща“ отколкото парти.

Началото на края: оставката на Борис Джонсън е въпрос на време

Това е вече 12-ото съмнително празненство около правителствената резиденция през 2020 г.

Британските граждани недоволстват от активността на правителството и твърдят, че се занимава само с гасене на пожари, а всичко друго е на заден план.

Борис Джонсън стана баща за седми път

Борис Джонсън също се опита да прекара ремонта на премиерското жилище за сметка на държавния бюджет.

Допитване до британските граждани  показва, че 56% от хората искат оставката на Джонсън. Огромното гражданско възмущение около провиненията на премиера могат да доведат до подаването на оставката му.

Източник: DW

Началото на края: оставката на Борис Джонсън е въпрос на време

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции