<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115367" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Държавата ще ...

Масово разпродават хотели у нас заради Covid кразата и високите сметки за ток

17 Януари 2022
0 724

Все повече хотелиери в страната слагат край на дейността си, затварят и обявяват обектите си за продан. От бранша посочват няколко основни причини за това – Covid кризата, непосилните разходи, а също и високите сметки за ток.

През 2021 година близо 80% от местата в хотелите в Пловдив не са били използвани, пише БНТ. Много хотелиери са затворили бизнесите си, за да не се налага да трупат нови загуби. Така само за година 28 места за настаняване в Пловдив са обявени за продажба, повечето от тях са в централната градска част.

Ресторантьорите се готвят за масови протести заради високите сметки за ток (видео)

“Тенденцията е да се увеличава броят на хотелите, които се продават, за сметка на тези, които ще бъдат евентуално закупени. Един хотел е една огромна инвестиция, Вие виждате последните месеци какво става. Това галопиране на еленергията и природния газ, над 300% вече расте, обрича много хора на фалит. Ситуацията започна да ескалира. Положението е действително катастрофално”, каза Еньо Енев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив.

Повечето хотели се продават чрез агенции за недвижими имоти. Според брокерите, интересът към тях е минимален и това принуждава собствениците да свалят цените.

Масово разпродават хотели у нас заради Covid кразата и високите сметки за ток
Булфото

В София се предлагат близо 50 хотела. В района на Варна други 40 обекта също търсят нови собственици. Въпреки, че и в морската столица рядко се стига до реални сделки, интерес към хотелите там има, най-вече заради доброто им местоположение.

Заради кризата в хотелиерския бранш, част от инвеститорите не крият, че ако закупят имота, биха сменили неговото предназначение. Така някои от хотелите могат да се превърнат в хосписи или луксозни жилищни сгради.

Масово разпродават хотели у нас заради Covid кразата и високите сметки за ток

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции