<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115029" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Ресторантьорите се готвят за масови протести заради високите сметки за ток (видео)

14 Януари 2022
0 4722

От ресторантьорския бранш са готови за протести заради високите сметки за ток. Това обяви председателят на „Българската асоциация на заведенията“ Ричард Алибегов пред bTV.

По думите му, много бизнеси в сектора са пред фалит, като сметките за електроенергия са средно три пъти по-високи. Той показа две фактури на едно заведение в София. Първата е от преди повишението и стойността е 8276 лв., а втората за декември – 33 763 лв.

Хотели и ресторанти са пред фалити заради високите цени на тока (видео)

Заведенията вдигат голям протест днес заради новите мерки

„Нашите членове ни заляха със сметки, навсякъде е едно и също. Компенсации няма, управляващото мнозинство дължи обяснение на бизнеса защо гласува вчера „против“ компенсации за най-тежкия месец, с най-скъп ток“, коментира той.

Ресторантьорите се готвят за протести заради високите сметки за ток

Според него, заради работата със зелени сертификати оборотите са паднали, а сметките са се увеличили, като трудно вече плащат заплати на служителите си.

Относно новия план на правителството за справяне с пандемията, Алибегов каза: „Това са стари мерки, работещи, които с идването на служебния кабинет на власт бяха променени“.

Ресторантьорите се готвят за протести заради високите сметки за ток

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции