<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121187" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В какво състо...

Акушеро-гинекологична болница в Киев продължава да работи дори под обстрел (видео)

07 Март 2022
0 114

Лечебните заведения в Украйна изнемогват. Мазетата на детските болници там са се превърнали в бомбоубежища за най-малките пациенти с тежки и редки заболявания.

Една от акушеро-гинекологична болница в Киев приема в момента всякакви пациенти. През изминалата седмица родилните зали се превръщат в спасителен център, през който вече са минали повече от 50 ранени войници.

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в киевското метро (снимки)

„Ситуацията в Украйна е много опасна. Руснаците слагат специални знаци на болниците. Имам информация за 5 болници, на които им е поставен този знак. Хората се чудят какво е това. Смятаме, че така се обозначават точките, където ракетите трябва да се взривят. До този момент руснаците са унищожили две болници като нашата в Украйна. Едната от тях е в Киев“. Това разказва пред bTV Вадим Зукин, който работи в акушеро-гинекологична болница.

Той допълни още, че медиците дори се подготвят да извършват операции в бомбоубежищата, но до този момент не са го правили.

Акушеро-гинекологична болница в Киев продължава да работи дори под обстрел
снимка: скрийншот

Лекарите се опитват да се абстрахират от падащите бомбите навън, докато правят цезарово сечение. В същото време – съпругата на главния анестезиолог също е в бомбоубежище с двумесечното им бебе. Нямат храна и не могат да мръднат от мястото, където са, но той е в болницата, за да помага на други. Вадим казва, че за последните 7 дни в болницата има 20 новородени.

„Хората продължават да дават нов живот. Много от бременните жени тук не могат да напуснат Киев, въпреки, че повечето от тях искат да го направят“, смята Вадим Зукин.

Лекарите и медицинските сестри работят денонощно. Успяват да си вземат само по няколко минути сън. А в ресторанта на болницата се приготвя храна в големи количества – не само за пациенти и служители, но и за хората в близко намиращите се бомбоубежища.

Акушеро-гинекологична болница в Киев продължава да работи дори под обстрел

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции