<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121126" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Войната в Укр...

Путин: Санкциите на Запада са равносилни на обявяване на война

06 Март 2022
0 3271

Путин: Санкциите на Запада са равносилни на обявяване на война. Става дума за финансовите и икономически санкции от САЩ и Европа към Русия.

Шефът на руското разузнаване се държи пред Путин като ученик на изпит (видео)

Путин: Санкциите на Запада са равносилни на обявяване на война

“Тези санкции са равностойни на обявяването на война, но, за щастие, няма истинска война. Но ние разбираме тези заплахи.”

Това заяви Владимир Путин.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков пък става дума за “икономически бандитизъм” срещу Русия, на който Москва ще отговори.

Срещата

Путин говори пред стюардеси на “Аерофлот” в Москва и срещата беше предавана по националната телевизия. Той за пореден път каза, че Москва иска Украйна да бъде “демилитаризирана” и “денацифизирана” и да има неутрален статут. 

Ограничаването на “руската специална операция” само до Донбас е било невъзможно, защото в този случай украинските сили са щели постоянно да получават ресурси, поясни Путин. 

“Всичко върви по план в Украйна и руската армия ще постигне всичките си цели, не се съмнявам в това”, каза още той. 

“Всяка страна, която се опита да наложи забранена за полети зона над Украйна, ще се счита от Москва като участничка в конфликта”, заяви още Путин. 

Украйна помоли НАТО да осигури зона, забранена за полети, но алиансът отказа – именно за да не става част от конфликта.

Според Путин Украйна има потенциал да създаде ядрено оръжие с помощта на САЩ. “И от тази секунда съдбата на Русия ще е различна”, обяви той.

Русия не предвижда въвеждане на военно положение, заяви още руският президент. “То се въвежда в случай на агресия, по-специално в райони, в които се водят сражения. Ние нямаме такава ситуация и се надявам, че няма и да имаме”, заяви Путин.

Само професионалните военни и офицери участват в руските военни операции в Украйна и Кремъл не предвижда да прати там и резервисти и мобилизирани, каза президентът по повод слуховете, че в Русия може да има мобилизация на мъжете. 

Путин: Санкциите на Запада са равносилни на обявяване на война

Източник: Webcafe

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции