<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120442" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Войната в Укр...

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в киевското метро (снимки)

26 Февруари 2022
0 2339

В метрото на украинската столица, което се използва за бомбоубежище, днес се е родил нов живот. Малката Мия, проплакала в тунел на подземната железница. Там 23-годишната ѝ майка се укрила от ракетния обстрел, пише Daily Mail.

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в киевското метро (снимки)

Украинският полицай Микола Шлапак се притекъл на помощ на младата жена. Той разказва, че чул виковете на майката на фона на гърмящите снаряди. Малко след като помогнал при раждането, Шлапак успял да извика линейка. Майката и бебето са настанени в болница, като и двете са в добро здраве.

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в киевското метро (снимки)

„Мия беше родена в бомбоубежище тази нощ при тежки обстоятелства – бомбардировките над Киев. Майка ѝ е щастлива след трудното раждане.

Докато Путин убива украинци, призоваваме майките от Русия и Беларус да протестират срещу руската война в Украйна. Ние пазим животите и човечността!“, пише тя.

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в киевското метро

Снимки на новороденото момиченце се превърнаха в лъч надежда за цяла Украйна и за целия свят.

 33 деца са сред пострадалите при руската инвазия

На този фон най-малко 198 украинци, сред които три деца, са загинали от началото на руското нахлуване. Това заяви украинският здравен министър Виктор Ляшко, цитиран от NOVA.

От съобщението на Ляшко не е ясно дали става дума само за цивилни, отбелязва Ройтерс. Ранените са 1115, сред които 33 деца.

Нова надежда на фона на бомбардировките: Бебе проплака в метрото в Киев

Източник: Daily Mail; NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции