<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121150" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как се промен...

Русия се готви да бомбардира Одеса, твърди Зеленски (видео)

06 Март 2022
0 1384

Русия се готви да бомбардира Одеса, твърди Зеленски.

Как се промени Владимир Путин през годините (видео)

Русия се готви да бомбардира Одеса, твърди Зеленски (видео)

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в телевизионно обръщение, че руските сили се готвят да бомбардират черноморския град Одеса, предаде Ройтерс.

“Ракети срещу Одеса? Това ще е военно престъпление”, каза Зеленски.

Зеленски призова руските граждани да вземат съдбата на страната в ръцете си.

“Гражданите на Руската федерация също правят избор точно в момента – в тези дни, в тези часове – между живота и робството. Днес, утре, в предстоящата седмица. Това е време, когато още може да се победи злото без непоправими загуби”, заяви той.

В същото време окупираните от руските войски градове в Украйна участват в масови митинги и протести, на които се изправят с голи ръце срещу тежката военна техника. Всеки ден от началото на инвазията има протести в градовете Херсон, Бердянск и Мелитопол, както и на много други места в страната.

По-рано се появи информация, че Русия е атакувала и разрушила украинската военновъздушна база „Староконстантинов“, използвайки далекобойни оръжия с висока точност, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната.

Русия се готви да бомбардира Одеса, твърди Зеленски (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции