<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илон Мъск и Г...

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн? (РЕПОРТАЖ)

11 Март 2022
0 13927

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн? Какво се е случило според потърпевшите и как отговори управителят на хотела, гледайте в материала на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

За 8 март Анна Дамянова решава да зарадва дъщеря си Снежка, която страда от детска церебрална парализа, с кратка почивка в “Аква Спа” Хотел в Златоград. По-рано тя запазва стая, като специално пита дали детето ще може да използва басейна на хотела. Отговорът е положителен.

На 8 март детето, майка му и баба му се забавляват заедно в басейна и няма никакви проблеми. Ден по-късно обаче спасителят е друг – жена, която настоява те да напуснат басейна. Анна Деянова търси собственика, който вместо да ѝ съдейства също заявява, че те трябва да напуснат басейна. Стига се до размяна на реплики, а по думите на майката и до физическа агресия от страна на собственика към нея.

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн? (РЕПОРТАЖ)

Собственик на хотела е Величко Сидеров. Той е бивш общински съветник и собственик на различни бизнеси. В интернет откриваме публикации, в които се твърди, че прави дарения на болници и организации. Но, оказва се, отношението му към гостите на хотела не е толкова благородно.

Гневна Анна Дамянова пише пост в социалните мрежи, в който разказва за случилото се. Сред десетките коментари в нейна подкрепа се появява и този на управителката на хотела. Тя твърди, че жената е блъскала детето си. Управителката е снимала и как семейството пие вино по време на вечеря. Загадка е доколко това е допустимо изобщо.

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн?
Позицията на хотела

Свързахме се с хотела, за да се опитаме да резервираме стая за дете с увреждане. Не получихме категоричен отговор, забраняващ посещаването му от детето.

След като вече поискахме официално да говорим със собственика или управителя на хотела, получихме обаждане от управителя, представил се като Емил.

По думите му никой не е гонил майката и детето. Той отрече и жената да е била обект на физическа агресия. Но всъщност видяхме следите от нея по ръцете ѝ.

Сигнал до институциите

Потърпевшата жена вече е подала сигнал за случилото се в полицията в Златоград. Ще търси съдействието и на Комисията за защита от дискриминация и Комисията за защита на потребителите.

Ние също ще проследим дали те ще извършат проверка и ще има ли последици за хотела след случилото се.

Сигнализирайте ни на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Ако желаете да помогнете на Снежка, ето и начините:

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн?

Хотелиер изгони дете с увреждане и майка му от басейн?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции