<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-добрите к...

БФС не допусна “Господарите” до пресконференция (РЕПОРТАЖ)

02 Март 2022
0 34077

БФС не допусна “Господарите” до пресконференция. Защо? Отговорът ще видите в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Ексклузивно: Скрита камера разкрива как БФС пречи на клубове да участват в конгреса (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

Получихме информация, че много клубове не успяват да проверят дали са заплатили членския си внос в Българския футболен съюз. При опит да заплатят повторно, в областните съвети на обединението, те са препращани към зоналните и обратно. Това показват и кадрите от скрита камера, с които разполагаме!

На тях се вижда как представител на клуб в хасковска област се опитва да заплати членския си внос, след като не е успял в Пловдив. Представителите на БФС на място обаче категорично отказват да приемат парите. Нещо повече – опитват се да го препратят обратно в Пловдив. В подобна ситуация се оказват много клубове.

На 1 март предстои среща на Изпълкома на БФС. По време на нея е предвидено да се изключват клубове. Вероятно именно тези, които нямат доказателства за платен членски внос, ще бъдат сред изключените.

Опитите ни да говорим с БФС

След като в петък не открихме никого в сградата на Футболния съюз, в понеделник отново се опитахме да открием някого, за да зададем въпросите си. На рецепцията ни посрещна доста ядосана жена, според която не сме спазили “каналния ред”. Вместо съдействие от нея, получихме изгонване от охраната. Така в продължение на часове чакахме някой от БФС да отговори на въпросите ни. Опитите да влезем в сградата бяха осуетявани, а Вики дори стана обект на лека физическа агресия от един от охранителите – той няколко пъти я изблъска от вратите на сградата. С нас дойде да разговаря Виктор Игнатов, представящ се като говорител на БФС. Той обеща да съдейства за интервю с Боби Михайлов. Не че му повярвахме особено…

Размяна на имейли

Спазвайки указанията, изпратихме писмена молба за интервю с Боби Михайлов. В отговор от БФС поискаха въпроси и ги получиха след броени минути. След това ни уведомиха, че въпросите са препратени към самия Боби Михайлов и ни изпратиха линк към видео в Хасковска медия. От Областния съвет на БФС в града са решили, че искат да коментират пред “свои” нашия материал. Защо ли избягват да го напрваят пред нас?! Ето пълното видео:

Съвет на Изпълкома и пресконференция

Разбрахме, че на следващия ден ще има пресконференция с участието на Боби Михайлов и изпратихме имейл за акредитация, спазвайки инструкциите на сайта на БФС.

БФС не допусна &#8220;Господарите&#8221; до пресконференция (РЕПОРТАЖ)

Уви, не получихме отговор, затова директно отидохме на място. Там се оказа, че не сме в заветния списък на одобрени медии. Затова цели 5 мъже решиха, че трябва да изгонят екипа ни от сградата на БФС. Без обяснения за причината за отказ. Без човек, който да говори с нас и да обясни ситуацията. Просто така са решили.

Какво се случи на пресконференцията?

Записи от събитието показват, че Боби Михайлов буквално режисира въпросите на допуснатите медии. Затова никой не попита нито за манипулациите, нито за натиска, оказван върху клубовете. Но ние ще продължаваме с опитите да зададем тези и още неудобни въпроси на несменяемото ръководство на БФС.

5 служители на БФС срещу 1 наш репортер – успяхме ли да зададем въпросите си?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • UJO

    07 Март 2022

    Егах го тоз канален ред. Комунистическите процедури живеят ..

Покажи всички Скрий

Реакции