<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121059" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС не допусн...

Хванахме в крачка таксита-копърки на летище София (РЕПОРТАЖ)

04 Март 2022
0 42580

Хванахме в крачка таксита-копърки на летище София. Повече гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Преди години ви показахме братята Божкови – фамилия, занимаваща се с нерегламентиран таксиметров транспорт. Колоритните викачи на таксита още тогава взимаха колосални суми за курсове от летището до центъра на столицата. Тогава сагата уж приключи с актове, арести и глоби.

Щастлив край по сагата с такситата копърки – акт, арест и сваляне на номера за наглеците

Получихме информация, че викачите отново дебнат пристигащите на летището. Повозихме се с един от тях – Васил Божков до центъра. Курсът ни струваше 52 лева. Не получихме касов бон. С легално такси цената беше 15 лева. Справка в регистъра на ИА “Автомобилна администрация” показа, че въпросното такси е собственост на фирма със сходно на голяма компания име. Така успява да залъже и клиентите. Уви, въпросната фирма няма договор за таксиметрови услуги на територията на летище София.

Хванахме в крачка таксита-копърки на летище София

Сигнал до институциите

Подадохме сигнал за случилото се до НАП и Икономическа полиция. И така организирахме съвместна акция с тях. По време на нея наше подставено лице и служител на НАП се качиха в друго такси от същата компания. Този път в посока Централна автогара. Курсът струваше 40 лева.

На Автогарата таксито беше посрещнато от нашия екип, както и от представители на полицията. Те от своя страна извикаха и екип на ИА “Автомобилна администрация”. След няколко часа обстойни проверки се установи, че таксиметровият шофьор е извършил редица нарушения, за които са му съставени 4 акта. Сред тях – липса на табела “Такси”, липса на касов апарат и апарат за отчитане на сумата и пробега, несъответствия в имената, изписани на колата и това в лиценза. Шофьорът обеща пред камерата ни повече да не работи нелегално.

Разбираме, че е криза и че всеки търси начин да оцелее. Но нека не превръщаме кризата в начин за изкарване на лесни пари на гърба на други хора.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Хванахме в крачка таксита-копърки на летище София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции