<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уникално куч...

Хаос и отменени полети във Великобритания, сняг вали и в България (видео)

12 Декември 2022
0 282

Хаос и отменени полети във Великобритания, сняг вали и в България.

Обилен снеговалеж в части от Великобритания наруши сериозно въздушния, железопътния и автомобилния трафик.

Властите на лондонското летище Stansted предупредиха за възможни закъснения на полетите. Същото предупреждение имаше и на летище Gatwick. А летище London City съобщи, че изпитва „известни смущения” заради отмяна на полети снощи, пише NOVA.

Когато колата се движи със 110 км/ч на сняг (видео)

Лошото време засегна и метрото в Лондон. Някои линии бяха спрени или се движеха със закъснения.

Пътищата в Източна и Югоизточна Англия са сред най-тежко засегнатите от лошото време. Най-натоварената магистрала във Великобритания, която обслужва района на Лондон, бе затворена в продължение на часове.

Страната отчете най-студената нощ досега за тази година. В Северна Шотландия температурите паднаха до минус 15,7 градуса по Целзий. Метеорологичната служба издаде жълт код за снеговалежи и поледици в Лондон и югоизточната част на страната, както и за поледици и мъгли в други части на страната и цяла Северна Ирландия.

Железопътните компании посъветваха хората да не тръгват на път.

Сняг и у нас.

След началото на снеговалежа от Столична община обявиха, че са започнали обработки със смеси срещу заледяване. Такива се изпълняват в районите „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Връбница“, „Банкя“ и др. В работен режим на терен са над 60 снегопочистващи машини.

Хаос и отменени полети във Великобритания, сняг вали и в България (видео)
Снимка: БулФото

Очаква се валежите от сняг да продължат и температурите да паднат под 0 градуса. От общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, и да шофират внимателно със съобразена скорост.

Красива и снежна е картината и в други градове на страната.

Хаос и отменени полети във Великобритания, сняг вали и в България (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции