<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154531" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мерките за мр...

Какво мислят софиянци за състоянието на бул. “Джеймс Баучер”? (РЕПОРТАЖ)

10 Декември 2022
0 501

Какво мислят софиянци за състоянието на бул. “Джеймс Баучер”? В това продължение на темата Дани Йорданов от “Господарите” дава думата на столичани. Общото мнение е, че ремонтът на този централен булевард е повече от наложителен.

Известен столичен булевард е в потресаващо състояние (РЕПОРТАЖ)

Какво мислят софиянци за състоянието на бул. &#8220;Джеймс Баучер&#8221;? (РЕПОРТАЖ)

Хората споделят, че трудно се придвижват по разрушените тротоари. Колите също трудно минават по разместените и липсващи павета, даже често се чупят.

Майка с дете споделя пред нашата камера, че има мускулна треска на краката заради неравностите по пешеходната зона на булеварда. А ние сме сигурни, че човек може поне да изкълчи глезен, ако не внимава къде стъпва.

В района цените на имотите летят в небесата, а инфраструктурата по никакъв начин не кореспондира с претенциите на пазара.

Властта

Даваме думата и на Константин Павлов, който е кмет на район Лозенец. Павлов споделя пред Gospodari.com, че преди 2 години Столична община е теглила заем за ремонтирането на булеварди. Само че “Джеймс Баучер” е бил трета резерва.

Имало и идея отсечката да стане нещо като вътрешноквартална магистрала. Да се махнат паветата и да се асфалтира. Само че паветата са културна ценност и това няма как да се случи за момента.

Павлов е оптимист, че върви препроектиране на булеварда. За него имало добри знаци.

Ние пък писахме на столичния кмет Йорданка Фандъкова с молба да ни даде интервю. Също да ни каже кога най-накрая този булевард ще бъде ремонтиран. Все пак не е редно да бъде в такова състояние, щом е част от лицето на София. Отбелязахме също и неприятното усещане, че отново институциите си прехвърлят топката. Тепърва предстои да видим дали случаят е точно такъв. Или се касае за още по-тежка немарливост.

Ако имате такива и други подобни сигнали, скъпи приятели, сигнализирайте ни моментално!

Ние няма да оставим нещата така!

Какво мислят софиянци за състоянието на бул. “Джеймс Баучер”? (РЕПОРТАЖ)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Таско

    11 Декември 2022

    В окаяно състояние е! Час по-скоро трябва да се ремонтира!

Реакции