<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов закон мож...

Ивайло Петев със силни думи на раздяла с Босна и Херцеговина

09 Януари 2023
0 369

Българският треньор Ивайло Петев гостува в най-популярното предаване в Босна и Херцеговина – “Централен дневник“ по “FACE TV”. Повод за гостуването му беше фактът, че той бе освободен от поста национален селекционер на страната.

Ивайло Петев със силни думи на раздяла с Босна и Херцеговина
източник: twitter
Родният специалист призна, че е останал изненадан от решението договорът му да не бъде подновен, но е горд от работата, която е свършил и се е борил като лъв.

 “Не знам кой ме освободи и защо! Борих се като лъв, за да променя образа, който беше в началото. Създадохме фантастична атмосфера с играчите и затова постигнахме резултата в Лигата на нациите! Гордея се с това, което направихме! Бях изненадан от онова, което Съюзът направи, но не зависи от мен и не ми се случва за пръв път. Говорих с Вик Желкович. Той ми каза, че договорът ми няма да бъде подновен и ще се търси ново лице с нова енергия. Не попитах защо… решението си е решение. Всички знаем какво се случи в началото…

Не знам кой беше по-лош тогава – коронавирусът или аз! Останах обаче, защото от една страна вярвах, че с тези играчи мога да постигна резултат, а от друга, защото нямах право да оставя в труден момент човекът, който ме е поканил. Аз съм такъв. Направихме нещо, което нито в клуб, нито в национален отбор правят. Пуснахме петима млади футболисти накуп и паралелно с това постигнахме и добри резултати. Босна и Херцеговина е в Лига “А“, където ги няма Франция и Англия“, каза Петев.  

Българският национален отбор по футбол е с нов треньор (видео и снимки)

Ивайло Петев беше назначен за селекционер на Босна и Херцеговина на 21 януари 2021 година. В началото към него имаше много критики и неудобрение, както от медиите в страната, така и от феновете. В крайна сметка българинът пребори критиците си и постигна много добри резултати като класира босненския тим в Лига “А“ на Лигата на нациите. 

Ивайло Петев със силни думи на раздяла с Босна и Херцеговина

Видео: twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции