<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158257" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Роналдо живе...

Нов закон може да погребе българския спорт

09 Януари 2023
0 315

Нов закон може да погребе българския спорт. Страховитата перспектива е на дневен ред, след като депутати в парламента планират да внесат законопроект за ограничаване на рекламата на компании, предлагащи услуги за онлайн спортни залози.

Както е добре известно, компаниите с подобна дейност са най-големите спонсори на спортните клубове. Вероятно сте виждали изписани на екипите на футболните ни тимове лога на bet365, efbet, Winbet, inbet или PalmsBet. Всички те ще попаднат под ударите на новия закон и спортните клубове ще трябва да премахнат емблемите на основните си спонсори от своята екипировка.

Нов закон може да погребе българския спорт

Съответно това би означавало и прекратяване на договорите между двете страни. В особено неприятно положение ще бъде футболния “Левски”. Той разчита главно на парите, давани от PalmsBet, за да покрива своите задължения към държавата и кредиторите си. Компанията се е наела да инвестира 22 милиона за 5 години. Освен това ако бетинг доставчика се оттегли от столичния клуб, това ще стопира и преговорите за потенциална продажба на отбора.

Араби позлатяват Георги Миланов, “Левски” остава капо

Освен това този тип компании са основния източник на приходи и за другите ни два професионални отборни спорта – волейбол и баскетбол. Най-пресният пример е завръщането на баскетболния “ЦСКА” в елитното първенство. Това стана изцяло благодарение на Цветомир Найденов и неговия efbet. Той е и благодетел на футболния “ЦСКА 1948”.

Нов закон може да погребе българския спорт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции