<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162246" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаите, уч...

Защо болид на Ферари е изоставен в покрайнините на София? (снимка)

01 Февруари 2023
0 1169

Защо болид на Ферари е изоставен в покрайнините на София? Това питат италиански медии, след като снимка на автомобила се появи в социалните мрежи.

„Да я видиш така, сърцето боли. Ferrari F1, паркирано сред останките на други автомобили, висящо предно крило, черни найлонови торбички и други парченца наоколо. Снимката се разпространява в интернет от средата на януари, направена е в Източна Европа, най-вероятно в покрайнините на София, столицата на България“, пише Corriere della Sera.

Болидът е в катастрофално състояние, отбелязва медията. И допълва, че колекционерите плащат рекордни суми, за да притежават подобни коли. През ноември F2003-GA, посветен на Джани Аниели, сменя собственика си за 14,5 милиона долара.

Те са перфектно поддържани състезателни автомобили и могат да се движат по пистата. Богатите купувачи се включват в клиентската програма на Ferrari F1. Когато искат да карат, те резервират екип от механици пристига от Маранело, за да им помогне, става ясно то публикацията на Corriere della Sera.

Тото Волф продаде уникално Ферари за седемцифрена сума

Твърди се, че болидът на “българската” снимка е реплика на едноместния модел Ferrari F2000, с който Михаел Шумахер печели състезание.

„В разцвета си репликата беше много различна от оригиналната червена кола. С лого и спонсори, възпроизведени вярно, но със сензационна изобретателност: графиката на номер 1 напомня на детски коли играчки. Но може би в някоя кръчма или ресторант щеше да свърши по-добре от този ъгъл на сметище“, посочва Corriere della Sera.

Защо болид на Ферари е изоставен в покрайнините на София?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции