<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161568" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Манчестър Си...

БФС приключи важни срещи за развитието на родния футбол

28 Януари 2023
0 69

При огромен интерес от страна представителите на детско-юношеските школи в София и региона завърши поредицата от срещи-дискусии на методическото звено към Българския футболен съюз за развитие на играта при подрастващите. Домакин на събитието бе Национална Спортна Академия „Васил Левски“, а участие от страна на БФС взеха техническият директор Георги Иванов, председателят на Зоналния съвет – София Петко Петков и главният методист Лъчезар Димов.

БФС приключи важни срещи за развитието на родния футбол
източник: bfunion.bg

С този уъкршоп бе поставен финал на серията от въвеждащи презентации и дискусии на БФС, насочени към внедряване на модерна методика при работата с децата и юношите в школите и академиите. В рамките на обиколката из цялата страна през последните две седмици и с участието на стотици представители на клубове, детско-юношески школи и академии бяха изложени основните цели и идеи, заложени в стратегическата програма на БФС за следващия 4-годишен период. На базата на сериозен анализ и на най-добрите международни практики за развитието на талантите в различни етапи от тяхното формиране, Лъчезар Димов и Георги Иванов представиха рамките на новата програма, чието приложение ще създаде необходимите предпоставки за изграждане на ново качествено поколение в българския футбол. Процесът ще продължи със серия от презентации на конкретните насоки за работа във всяка отделна възрастова категория – от 6-годишните до 15-годишните футболисти.

Битката за БФС продължава – рунд в полза на Боби Михайлов!

Паралелно с това бяха подчертани предимствата от използването на новата онлайн академия на БФС. Както е известно, платформата осигурява огромен обем база данни, методики и тренировъчни упражнения в широк диапазон (U6-U15) по холандски модел.

Представени бяха и обобщени тенденции от първата сесия на Националната програма за развитие на таланти до 14 г., която стартира през септември м.г., а през тази пролет ще продължи във всички зонални центрове.

По време на заключителната част представителите на ДЮШ от Софийска област дадоха редица конструктивни предложения за подобряване на работата и спортно-техническия процес в детско-юношеския футбол, които ще бъдат анализирани в детайли, а някои от тях – внедрени в нормативната уредба за следващия сезон.

БФС приключи важни срещи за развитието на родния футбол

Видео: youtube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции