<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166641" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НА ЖИВО: Шест...

Гледайте сблъсъка ни с жената, заплела схема с апартамент под наем (РЕПОРТАЖ)

25 Февруари 2023
0 18213

Гледайте сблъсъка ни с жената, заплела схема с апартамент под наем в репортажа на Виктория Симеонова. Продължаваме темата, която ви представихме по-рано тази седмица.

Разкрихме схема с апартамент под наем в София (РЕПОРТАЖ)

Сигналът

През януари обърналият се към нас си търси апартамент в столицата. Попада на примамлива обява и решава да отиде на оглед. Жилището се намира в кв. “Люлин”, а наемът му е близо 50% по-нисък спрямо останалите в района. По време на огледа отдаващата го под наем Елеонора Панова иска капаро, за да спре отдаването му на други клиенти. Потенциалният наемател плаща 200 лева капаро и подписва договор. Панова обаче отказва договорът да бъде заверен при нотариус, за да избегне плащане на данъци.

След като взима парите, тя дълго време увърта и отказва да се проведе необходимият втори оглед с цел опис на имуществото в апартамента. В същото време пише съобщение на наемателя, че смята да намали наема му. Но настоява той да ѝ плати още пари, за да ремонтира климатика в жилището.

Така той е усъмнява, че е станал жертва на схема. Проверявайки в популярен сайт за обяви, той попада на нова обява за същото жилище. Тя е публикувана точно в деня, в който той е платил капарото. Това го мотивира да се обърне към нас.

Разкрихме схема с апартамент под наем в София (РЕПОРТАЖ)

Наше подставено лице на оглед

Изпратихме наше подставено лице на оглед в апартамента, за да видим дали огледът ще се състои въпреки платеното стоп капаро. Панова поиска и от подставеното ни лице капаро, този път в размер на 300 лева. Това доказва, че тя продължава да предлага апартамента, въпреки че е подписала договор за наемането му.

Сблъсъкът ни с Елеонора Панева

Срещнахме се с наемодателката, която отдава апартамент под наем на повече от един човек. Макар да не отговори на въпросите ни, в крайна сметка тя обеща да върне парите на обърналия се към нас.

Това и още много от уеба гледайте в новия епизод на “Господари на Уеба“, който е вече тук.

Гледайте сблъсъка ни с жената, заплела схема с апартамент под наем

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции