<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Компенсциите...

Вижте кой кой е в схемата с мигрантите, загинали у нас (видео)

20 Февруари 2023
0 258

Вижте кой кой е в схемата с мигрантите, загинали у нас.

Към момента всички от обвинените по случая със загиналите мигранти у нас са задържани. Изключение е само Валентин Христов, съорганизатор на групата. Вчера той сам се е предал в Гърция и сега предстои неговата екстрадиция, предава bTV.

МВР, следствие и прокуратура с подробности за смъртта на мигранти край София (видео)

Няма нови обвиняеми.

Самата схема е позната на разследващите. Става въпрос за канал, който се е занимавал само с афганистански мигранти. Организатор на тази група е Виктор Кузмов.

Вижте кой кой е в схемата с мигрантите, загинали у нас (видео)

Той е давал всички наставления по телефона на останалите участници и е подавал
локацията. Посочвал е откъде да бъдат вземани мигрантите и до коя финална точка да бъдат закарани.

Шофьор на камионa е бил Атанас Атанасов. Той е получавал по 100 евро за всеки един мигрант. С него е пътувал Християн Дунгаров, който е първият човек, разказал пред следователите
абсолютно всичко, което се е случвало до момента и е разказал цялата схема. Бил е нает от самия Атанасов и е получавал по 500 евро.

Задържани са и Тачо Тачев и Петър Янев. Тепърва ще се установява каква е тяхната роля в схемата. Засега за Тачев се знае, че е измислил тайника.

Припомняме, че 18 души загинаха в петък, след като се задушиха при нелегален превоз край София. Днес след 12 часа ще се гледат мерките за неотклонение на всички задържани.

Вижте кой кой е в схемата с мигрантите, загинали у нас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции