<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169035" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР успява да...

Показването на среден пръст е изконно право, а не престъпление, реши съдия

10 Март 2023
0 313

Показването на среден пръст е изконно право, а не престъпление, реши съдия в Квебек, Канада. Това изненадващо отсъждане дойде по случай от 2021 година, когато при междусъседски спор 45-годишен мъж от градче в околностите на Монреал заплашвал и показвал неприличния жест.

Ще бъде ли наказан престъпникът, убил съседа си на Женския пазар посред бял ден?

„За да бъдем докрая наясно, не е престъпление да покажеш някому среден пръст“, обяви в решението си от 24 февруари тази година съдия Денис Галиацатос. „То е от Бога дадено право, залегнало в Хартата, което всеки канадец има. Може да не е цивилизовано, може да не е учтиво, може да не е джентълменско. Но това не го прави обект на наказателна отговорност“, пише още съдията.

Предисторията

Конфликтът между Нийл Епстийн и Майкъл Накачи е по-отдавна, но кулминира на 18 май, когато Епстийн се връщал от разходка. 34-годишният Накачи ругаел Епстийн и го заплашвал, докато държал електрически инструмент „по заплашителен начин“, постанови съдията, цитиран от CBC. Епстийн отговорил на това показвайки два пъти среден пръст и отминал.

Накачи твърди, че Епстийн направил също жест с ръка напречно на гърлото си, от което той се уплашил, че ще се върне да го убие. Но съдия Галиацатос не прие твърдението.

Показването на среден пръст е изконно право, а не престъпление, реши съдия
iStock

Спречкването между Накачи и Епстийн било връхна точка на серия търкания между двамата мъже и техните семейства. Въпреки опитите на Накачи да ги представи като системен тормоз от страна на Епстийн, съдията ги окачестви като невинно поведение.

Твърденията на първия, че редовно и тайно снимал него и семейството му се обърнаха в съда, където почитаемият отсъди, че Накачи е този, който е снимал Епстийн и близките му с помощта на монтираните извън дома му камери, в който той живее с майка си и брат си.

Говори съпругата на мъжа, убит от свой съсед на Женския пазар (видео)

“Може да не е благовъзпитано, може да не е учтиво, може да не е подобаващо на джентълмен. И въпреки това то не води до наказателна отговорност”, заключава канадският съдия.

Показването на среден пръст е изконно право, а не престъпление, реши съдия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции