<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Съдът отказа да пусне внучката, обвинена за убийството на актрисата Виолета Донева

14 Март 2023
0 2760

Съдът отказа да пусне внучката, обвинена за убийството на актрисата Виолета Донева.

18-годишната Ивет Стайкова остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“, реши състав на Софийския апелативен съд. Пред съда момичето невъзмутимо заяви: „Не ми пука“ при дадената ѝ възможност за последна дума, предава Dir.bg.

Защитникът на Ивет поиска по-лека мярка за неотклонение от “задържане под стража” с мотив, че не е осъждана, няма следи по оръжието от нея и няма преки доказателства за престъпление.

В края на октомври миналата година 81-годишната актриса бе намерена мъртва в жилището си в ж.к. „Изток“. Съседи на убитата подали сигнал на 112, след като забелязали, че от няколко дни не е излизала от вкъщщи. При обиска по тялото ѝ са установени следи от насилие.

Съдът отказа да пусне внучката, обвинена за убийството на актрисата Виолета Донева

Прокуратурата привлече Ивет Стайкова като обвиняема за това, че умишлено е умъртвила баба си, като многократно я е наранявала с нож по главата, шията и гърдите. В резултат на раните Донева е получила остра кръвозагуба, довела в крайна сметка до смъртта ѝ.

По време на предишно заседание защитата обяви и че дванадесетокласничката злоупотребява с наркотици от 14-годишна като има и няколко престоя в клиники. Направила е и предполагаем опит за самоубийство, като се е хвърлила на линиите на метространция “Европейски съюз”.

Съдът остави Стайкова зад решетките, тъй като има опасност тя да извърши друго престъпление или да се укрие.

Съдът отказа да пусне внучката, обвинена за убийството на актрисата Виолета Донева

Видео: Bulgaria On Air

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции