<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166486" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото за смя...

Бременна затворничка, обивинена в убийство, иска да я пуснат от затвора, защото бебето е невинно

24 Февруари 2023
0 662

Бременна затворничка, обивинена в убийство, иска да я пуснат от затвора, защото бебето е невинно, предава The Washington Post.

Жената, обвинена в убийство, иска да излезе от затвора във Флорида на основание, че нероденото й бебе е невинно. Нейният адвокат заяви, че плодът е „държан незаконно“. „Детето не е извършило нищо, когато е взето решението майката да бъде задържана“, каза адвокатът Уилям Норис.

Затворничката Наталия Харел е на 24 години. Тя е обвинена в убийство втора степен и е в затвора от около седем месеца. Харел простреляла смъртоносно друга жена, докато се опитвала да ползва Юбер в Маями през юли миналата година.

Бременна майка на три деца пуши редовно трева, за да облекчи сутрешното гадене

Жената е била бременна в шестата седмица по време на ареста си. Според жалбата, подадена миналата седмица, Харел носела пистолет в чантата си и „се страхувала за живота си и за този на нероденото си дете“. Плодът „не е извършил никакво престъпление“, но остава затворен в „плачевни условия“, и освен ако не получи облекчение, „вероятно ще се появи на този свят върху бетонния под на затворническата килия“, се казва се в жалбата.

Фетусът е човек

Адвокатът на Харел подава петиция към Трети окръжен апелативен съд на Флорида. В документа се твърди, че „нероденото дете“ е невинно и трябва да бъде освободено от затвора, за да може да получи подходящи грижи. В конституцията на Флорида и конституцията на Съединените щати,“ е посочено, че фетусът е човек, който има право на конституционна защита. Това би наложило Харел да бъде освободена до раждането на детето.

Бременна затворничка, обивинена в убийство, иска да я пуснат от затвора, защото бебето е невинно
Снимка:  Wikimedia Commons

Основанието за петицията е, че майката не е получила подходящи медицински грижи по време на задържането си. Тя изтъква, че по време на транспортирането към затвора, жената е била затворена в микробус, където нямало климатик. От жегата вътре тя не могла да диша.  

Офисът на главния прокурор на Флорида подаде молба за отхвърляне на петицията на Норис. На основание,че той не е предоставил необходимата документация в подкрепа на твърденията за неадекватно медицинско лечение.

Бременна затворничка, обивинена в убийство, иска да я пуснат от затвора, защото бебето е невинно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции