<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170684" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момичетата о...

Бившият руски президент заплаши Хага с ракетен удар

20 Март 2023
0 615

Бившият руски президент заплаши Хага с ракетен удар след издадената заповед за арест на настоящия държавен глава Владимир Путин. Това предава The KYIV Independent.

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, на 20 март заплаши с ракетен удар Международния наказателен съд в Холандия, след като той издаде заповед за арест на руския диктатор Владимир Путин.

Ще се изправи ли Путин пред съда в Хага?

„Всички ходят под властта на Бог и ракети. Напълно възможно е да си представим сценарий, при който руски кораб, разположен в Северно море, може стратегически да удари сградата на съда в Хага с хиперзвукова ракета Оникс“.

Той продължи да предупреждава съдиите от Международния наказателен съд да „погледнат внимателно към небето“.

Бившият руски президент заплаши Хага с ракетен удар

Медведев също така е използвал нецензурен език, за да критикува съда, като го нарече “скапан”.

Маргарита Симонян, главен редактор на англоезичния пропаганден телевизионен канал на Кремъл RT, също намекна по-рано, че Русия може да удари с ракети страна, която арестува Путин.

„Бих искала да видя страна, която ще арестува Путин, за да изпълни решението на съда в Хага“, написа тя. „След около осем минути. Или каквото и да е времето, необходимо на (една ракета) да долети до столицата.“

Международният наказателен съд, който се намира в Хага, издаде заповеди за арест на 17 март за Путин и Мария Лвова-Белова. Жената е руският служител, наблюдаващ принудителните депортации на повече от 16 000 украински деца в Русия.

МНС твърди, че има „разумни основания да се смята, че Путин носи пряка отговорност за надзора на депортациите. И че е пропуснал да упражни власт над руските войници и цивилни, извършващи престъпленията в окупирани украински региони от началото на всеобхватната война на Русия срещу Украйна.

Русия не е страна по договора за МНС, след като се оттегли през 2016 г. след критиките за незаконното анексиране на Крим. Това означава, че Путин може да бъде арестуван само в една от 123-те държави, които го следват.

Въпреки това, както президентът Володимир Зеленски призна на 19 март, заповедта за арест е сигнал за „повратна точка“ за Русия.

„Русия ще понесе отговорност за всеки удар срещу Украйна, за всеки унищожен живот, за всяко депортирано украинско дете“, каза Зеленски. „Злата държава ще бъде държана отговорна за всеки акт на терор срещу украинците“, добави той.

Заглавна снимка: Government.ru

Бившият руски президент заплаши Хага с ракетен удар

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции