<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И ученици зап...

Училищата ни са “бомба” предизборно (Коментарът на “Господарите”)

30 Март 2023
0 861

Училищата ни са “бомба” предизборно, става ясно от съобщенията на МВР за получени сигнали за взривни устройства през последните седмици. Всеки ден десетки училища са затваряни за проверки след подозрителни сигнали. Преди дни сред засегнатите от тази “епидемия” беше и Университетът за национално и световно стопанство. Версията на органите на реда обикновено се свежда до обвиняване на деца за фалшивите тревоги. Дали обаче само деца могат да стоят зад толкова масови атаки и защо те се случват точно в последните дни преди парламентарните избори?

Старият сценарий – имам контролно, ще пусна сигнал, за да не ме изпитват

Този сценарий работеше особено добре преди години, но някак не беше добил вирусен ефект. Периодично на различни места в страната около важни изпити, приключване на срока или годината се случваше и обикновено подателят беше откриван почти светкавично. Уви, в момента не се намираме в края на срока или годината и сигналите изглежда нямат общо с графика за изпитване на учениците. Въпреки че от МВР си измиха ръцете, арестувайки няколко ученици по сигналите за бомба.

И ученици започнаха да подават фалшиви сигнали за бомби – хванаха ги (видео)

Единственият “тест”, който наближава, са изборите за народни представители. Тест, който ние, българите, ще държим за 5-ти път в рамките на 2 години. Дано този път си напишем “отличен” по гражданска активност. Ха дано, ама надали, са казали някои от емблематичните герои на “Господарите”.

Тезата на МВР – руска връзка

Във вторник служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че основната версия на разследването е, че атаката идва от хакери, свързани с Русия. Часове по-късно от посолството у нас излязоха с позиция, с която отхвърлят обвиненията. Но предвид количеството истина в твърденията точно на това посолство, едва ли може да им се вярва напълно, че нямат връзка.

Всъщност Русия има интерес за предизборна паника в България. Той е продиктуван най-вече от важността на предстоящите избори. Дали ще изберем европейско бъдеще за България, или връщане към Русия. Дали избраното от нас мнозинство ще продължи да въоръжава Украйна, или ще застане на страната на “голямата мечка”. Все въпроси, които пряко касаят интереса на Русия. Реално погледнато, ако сигналите за бомба повлияят за понижаване на избирателната активност, това би било в услуга на проруските партии. Сред тях ключови прететнденти за места в парламента са “Възраждане”, БСП и “Левицата”.

От друга страна, ако Русия няма общо с атаките, не е изключено тези, които имат интерес от спад в активността – партиите със стабилен електорат, да се опитват да внесат смут и да накарат хората да се страхуват да стигнат до урните. А това обикновено е плюс за партии като ГЕРБ, ДПС, БСП и дори “Възраждане” и минус за тези, чиито електорат все още е твърде нестабилен – такива са “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и други, сочат социолози.

Училищата ни са &#8220;бомба&#8221; предизборно (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Социолози и медии използват хитри внушения в прогнозите си (Коментарът на “Господарите”)

ЦИК е в ступор

Изглежда Централната избирателна комисия няма план как се действа при сигнал за бомба. По-рано тази седмица оттам обявиха, че очакват инструкции от МВР. Вместо да успокоят хората, че сигналите са фалшива тревога, от Комисията решиха да обявят, че нямат идея как се действа в такива ситуации. А може би това е търсен ефект предвид състава на ЦИК и интересите на членовете ѝ. Само припомняме, че към настоящия момент там има представители на всички парламентарно представени партии от изборите на 4 април 2021 година. А повечето от тях имат далеч не мижав интерес избирателната активност да е ниска.

Училищата ни са &#8220;бомба&#8221; предизборно (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

“Бомба” може да са само изненадите на изборите

Колкото и да се цели изкуствено понижаване на избирателната активност, колкото и предизборно да се говори за бомби вместо за политики, едно е сигурно – колкото повече хора стигнат до урните и гласуват в изборния ден, толкова по-малък ще е шансът на авторите на саботажите да успеят в мисията си да овладеят изборите. Затова е особено важно всички да отделим няколко минути на 2 април и да гласуваме по съвест. По възможност с машини, за да не ни откраднат гласа.

В изборния ден очакваме сигналите ви не за бомби, а за изборни нарушения само на gospodari.com. Очакваме и всички заедно да покажем, че ни интересува бъдещето на страната ни. Интересува ни това прекрасно кътче земя, което нито една “бомбена заплаха” не може да заличи току-така, но пък неправилните политици могат и упорито се опитват с години. Да се погрижим заедно за него и напук на “заплахите” да гласуваме по съвест и с машини!

Автор: Виктория Симеонова

Училищата ни са “бомба” предизборно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции