<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173549" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Андре Агаси с...

Кечът и UFC се обединяват, Конър Макгрегър застана зад сделката

03 Април 2023
0 424

Кечът и UFC се обединяват, Конър Макгрегър застана зад сделката. Сделката, която ще представлява закупуване на контролен дял от WWE от страна на компанията собственик на UFC – Endeavor, се очаква да положи началото на нова ера в бойните спортове. Сделката се очаква да бъде сключена за около 9 милиарда долара.

Споразумението може да бъде обявено през следващите дни, съобщи CNBC в неделя. Планът е WWE и UFC да бъдат обединени в една публично търгувана компания. Тя ще е контролирана от главния изпълнителен директор на Endeavor Ари Емануел. Endeavor ще притежава 51 % от обединената компания WWE-UFC, а останалата част ще бъде предоставена на акционерите на WWE. Сделката оценява WWE на 9,3 млрд. долара.

Image
Винс Макмеън (Снимка: Twitter)

Макар че сделката ще изисква одобрение от акционерите на WWE, това не би трябвало да е сериозна пречка. Изпълнителният председател на WWE Винс Макмеън е най-големият акционер на промоцията и притежава около 80% от акциите на WWE с право на глас. Макмеън неочаквано обяви оттеглянето си от WWE през юли на фона на обвиненията, че е използвал парите на компанията, за да потули обвиненията в сексуално насилие и изневяра.

Джошуа победи Убиеца от Мичиган, пожела и мач с Фюри (видео)

Сделката на практика ще сложи край на десетилетния статут на WWE като семеен бизнес.

Бащата на Макмеън е основал WWE в нейното първоначално превъплъщение в средата на 20-ти век и Макмеън е контролиращият акционер в компанията. Младши купува компанията от баща си през 1982 г. Оттогава тя се превърна в глобален феномен, раждайки звезди като Хълк Хоган, Дуейн “Скалата” Джонсън, Дейв Батиста и Джон Сина.

Една от иконите на смесените бойни изкуства – Конър Макгрегър, също застана с подкрепата си зад проекта. Той използва за това профила си в Twitter. Там той публикува снимка, на която държи шампионските пояси на UFC и WWE. Краткият текст гласи “Неизбежно е!”.

Кечът и UFC се обединяват, Конър Макгрегър застана зад сделката

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции