<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдят светов...

Откриват Колежа срещу “Левски”, парите обаче пак не стигат

31 Март 2023
0 239

Откриват Колежа срещу “Левски”, парите обаче пак не стигат. Драмата с пловдивския стадион “Христо Ботев” продължава да се развива. От строителя на съоръжението стана ясно, че обектът ще бъде завършен на достатъчно задоволително ниво, за да приеме срещата от efbet Лига между “Ботев” и “Левски” на 29. април. Ето какво още каза Илиян Филипов:

Откриват Колежа срещу &#8220;Левски&#8221;, парите обаче пак не стигат
Снимка: ПФК “Ботев” Пловдив

“Тази вечер приключваме СМР-тата, които са за етап 1. Всички могат да бъдат спокойни – за мача с Левски стадион “Христо Ботев” ще е готов до ниво efbet Лига. Предвижда се комисиите за въвеждане в експлоатация да са между 12-18 април, от БФС увериха, че им трябват 24 часа.

Имам едно притеснение, което искам да споделя. За осигуряване на следващия финансов ресурс, който е за 2024 и 2025 година, който аз трябва да вложа. Казах на общината, че за да вложа тези пари тази година, аз трябва да финансирам това нещо. Аз трябва да имам банкова гаранция. Видяхте какво се случи например с Водната палата. Общинският съвет гласува, след това спря проекта. В предложението за сесията на 6 април не видях да има вписана банкова гаранция. Аз не мога да работя по този начин. Аз нямам отношения с комисии, аз имам договор с Общината.

България няма право да играе на Националния стадион

Ако няма банкова гаранция, аз не мога да работя. Става въпрос за 17 млн. лв. за цялостното завършване с козирка, фасада, допълнително озвучаване и др.

По ЗУТ стадиона има 10 година гаранция на стоманено-бетонна конструкция и 5 години за всички останали инсталации. Дори в момента работим по скай боксовете за да има приходи в клуба. От Общината казват, че заради банковата гаранция има оскъпяване. В понеделник със зам. кмета Величко Родопски имаме среща с банка, която да направи много добра цена, защото знаете общината е сигурен платец. Моите юристи ми казват, че това е единственият сигурен инструмент”, коментира Филипов.

Откриват Колежа срещу “Левски”, парите обаче пак не стигат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции