<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173713" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кандидат-деп...

Шофьорът с рекорд по положителни тестове за дрога, не е карал дрогиран (видео)

04 Април 2023
0 724

Шофьорът с рекорд по положителни тестове за дрога, не е карал дрогиран. За случая на Емил Узунов разказва NOVA.

Цели три пъти през последните две години Емил Узунов от Асеновград е “хванат”, че шофира след употреба на наркотици. Сюжетът е един и същ – мъжът дава проби за кръвен тест, обискират дома му, задържат го, образуват досъдебно производство срещу него и го освобождават. Няколко месеца по-късно излизат резултатите от кръвните му проби, които се оказват отрицателни.

„На 10 август бях спрян за трети път, бях тестван с Drug Test 5000 и имам първоначално положителна проба за амфетамин”, разказва Узунов.

Шофьорът с рекорд по положителни тестове за дрога, не е карал дрогиран (видео)
Снимка: iStock

„Чаках 8 месеца и половина, докато излезе кръвната експертиза, докато минат всичките процедури”, допълни той.

Едва сега мъжът си връща книжката и номерата на колата. Тоест Узунов, през послените две години, през повечето време е бил без шофьорска книжка.

Дрогиран без книжка удари патрулка при опит да избяга (видео)

“Рекордьорът” споделя, че и други хора с подобен проблем са се свързали с него, за да го попитат за съвет. “Аз дадох гласност на това нещо”, категоричен е Узунов.

Той посочи още, че е завел дела и ще съди държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

От полицията са категорични, че действията им са съобразно нормативите на закона и Узунов не е жертва на полицейска репресия.

Узунов обаче не изключва да бъде спрян и четвърти път.

Шофьорът с рекорд по положителни тестове за дрога, не е карал дрогиран

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Бай Ганьо

    06 Април 2023

    Защо тестовете на полицията са положителни, а тестовете, които си прави сам са отрицателни? Или тестовете са дефектна партида или става дума за прием на някакви лекарства или храни с особени добавки към тях. Сещам се за нещо, което би дало положителен резултат, без да е наркотик. Например "ибупром синус". Съдържа псевдоефедрин а ефедринът е вид амфетамин. Човекът ако гледа коментарите може да пробва. Да изпие 1-2 таблетки и след няколко часа да пробва с теста дали е положителен.

Реакции