<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=186381" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започва нова ...

Половин година екоинспекцията в Бургас се чуди дали да разруши кея на Доган (видео)

26 Юни 2023
0 144

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас вече 6 месеца блокира премахването на 200-метровия кей пред т.нар. сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган край Росенец. Това каза министърът на регионалната развитие и благоустройството Андрей Цеков пред NOVA.

При изграждането на кея са установени куп нарушения.

През седмицата той отговори писмено на депутата на “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев, че именно тази инспекция все още не дава становище дали кеят трябва да бъде разрушен.

Половин година екоинспекцията в Бургас се чуди дали да разруши кея на Доган (видео)
министърът на регионалната развитие и благоустройството Андрей Цеков

Разрушават сграда до резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец“ (видео)

Цеков каза още, че в бюджета на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) никога не са били залагани средства за разрушаване на незаконни строежи. Новият кабинет обаче вече го е направил и ще може да поеме разходите, ако се наложи, за премахването на кея. Той добави, че очаква процесът да започне още тази година.

Регионалният министър допълни, че никога не е правена инвестиционна програма за развитието на пътната инфраструктура в страната.

Така всичко в тази сфера не произтича от волята на изпълнителната власт, а от субективната преценка на ръководството на АПИ. Трябва нова стратегия за пътищата.”, заяви Цеков.

Половин година екоинспекцията в Бургас се чуди дали да разруши кея на Доган

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции