<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Издирват кра...

Разрушават сграда до резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец“ (видео)

02 Юли 2022
0 1253

Започна разрушаването на сграда до лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“. През април постройката беше обявена за незаконна от Върховния административен съд. Тя е почти разрушена вече, останал е само бетонният фундамент, предава bTV.

Мястото стана печално известно през 2020 г., когато с лодка до плажа пред сараите стигна зам.-председателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Тогава той и негови колеги не бяха допуснати до мястото от охранители на НСО.

МВР дава парк “Росенец” на прокуратурата

Последва вълна от протести в цялата страна, чийто успех е включването на плажа в кадастралната карта като държавна обществена собственост. Преди това той беше земеделска земя.

Разрушават сграда до резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец“ (видео)
Булфото

Освен полусъборената двуетажна постройка още 2 сгради са констатирани като незаконни. Едно малко бунгало, което се използва от охраната, и 3-етажна постройка. Миналата година областна управа обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да ги събори, желаещи обаче нямаше. Сега предстои да бъде обявена нова процедура.

ДНСК: Част от кейовата стена в „Росенец“ няма строителни книжа

В началото на тази година Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) откри нарушения и в удължаването на кейовата стена на пристанището.

Разрушават сграда до резиденцията на Ахмед Доган в „Росенец“ (видео)

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции