<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136756" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кой е сър...

АДФИ констатира сериозни нарушения в изграждането на АМ “Хемус”

09 Юли 2022
0 249

Констатирани са сериозни нарушения при проверка на договор за изграждане на АМ „Хемус“, предава bTV, цитирайки Министерството на финансите. Това сочи доклад от проверка на Агенция за държавна финансова инспекция в Агенция „Пътна инфраструктура“.

ДНСК издаде 11 наказателни постановления за незаконно строителство на АМ „Хемус“

Обект на проверката на АДФИ е договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД с предмет: „Доизграждане на АМ „Хемус“ в участъци 7, 8 и 9 на обща стойност 1 350 000 000 лв. без ДДС.

Бившият шеф на "Автомагистрали" е напуснал страната, твърди Бойко Рашков

Сред основните констатации в доклада от проверката, базирани на експертен анализ на договора, са, че той е сключен при завишени анализни цени в общ размер на 18 073 247, 48 лв., с което не са защитени финансовите интереси на организацията.

Рашков: Авансите за “Хемус” са в сметки в ОАЕ, луксозни хотели и вили

“Налични са ясни констатации за категорично завишени цени на различни материали и дейности по строителството на тези участъци от АМ “Хемус”. Установеното завишение не в намерило отражение като вреда, тъй като към момента на извършване на инспекцията строително-монтажните работи по договора не са извършвани, приемани и заплащани”, се казва в позицията на МФ.

Установено е и заобикаляне на Закона за обществените поръчки  при превъзлагането на дейности от “Автомагистрали” ЕАД по 15 договори за проектиране.

Извършена е проверка на 33 договора на стойност 2 306 736 171 лв. Резултатите са отразени в доклад от 16.02.2022 и заключение към него. Докладът е изпратен на МРРБ и на органите на прокуратурата.

АДФИ констатира сериозни нарушения в изграждането на АМ “Хемус”

Източник: bTV

Видео: Автомагистрали”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции