<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128368" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски в де...

“Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам.” Мъск се подигра на шефа на “Роскосмос”

09 Май 2022
0 10233

“Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам”, написа новият собственик на Twitter Илон Мъск в социалната мрежа, иронизирайки заплахите, които получи от ръководителя на руската космическа агенция Роскосмос, Дмитри Рогозин и в същото време, правейки аналогия с мистериозната смърт на редици блузки до Кремъл руски бизнесмени, пише Булевард България.

Преди няколко дни Рогозин изпрати съобщение до медиите, в което говори за подкрепата на Starlink за украинската армия. Компанията на Мъск осигурява интернет покритието на Украйна чрез своите сателити.

Илон Мъск предизвика фурор в социалните мрежи, след като се появи на Met Gala с майка си (видео)

“Илон Мъск е замесен в подсигуряването на фашистките сили в Украйна с военни комуникации. Затова, Илон, ще трябва да отговаряш като възрастен, независимо че се държиш като глупак”, пише Рогозин. 

Рогозин е директор на „Роскосмос“ от 2018 г. насам. Преди това беше вицепремиер, отговарящ за отбранителната индустрия в продължение на 7 години. От 2008 до 2011 година е представител на Русия в НАТО.

През 2014 Дмитрий Рогозин беше санкциониран от САЩ заради анексирането на Крим от Русия.

Мъск показа и скрийншот от писмото на Рогозин, в което пише: 

„От показанията на заловения командир на 36-а бригада нa морската пехота на въоръжените сили на Украйна полковник Дмитрий Кормянков следва, че наземното абонатно оборудване на сателитната компания Starlink е било доставено на бойците на нацисткия Батальон „Азов“ и морската пехота на въоръжените сили на Украйна до Мариупол с военни хеликоптери“, пише Рогозин.

Ливанци призоваха Илон Мъск след Twitter да купи и държавата им

„По наша информация доставките и предаването на абонатните станции за приемане и предаване на интернет от Starlink е осъществявано от Пентагона“, коментира още Рогозин.

“Ние не воюваме с нацистите в Украйна. Ние освобождаваме Украйна от окупацията на НАТО и отблъскваме най-злия си враг от нашите западни граници”, добавя шефът на Роскосмос.

Командирът на 36-а бригада на украинската морска пехота, героят на Украйна полковник Владимир Баранюк и началник-щабът полк. Дмитрий Кормянков бяха пленени при опит да излязат от “Азовстал” в Мариупол.

Мъск беше първият ръководител на мултинационална компания, който подкрепи Украйна. Още в първите дни на руското нахлуване, Мъск предостави сателитната услуга за свръхбърз интернет на SpaceX – Starlink – на отбраняващата се страна. 

Путин: Русия ще започне проучвания на Луната

Starlink не само дава на украинците свободен достъп до интернет, но и позволява на страната да поддържа връзка с външния свят. Starlink се използва особено в отдалечените райони, бомбардирани от Русия.

Компанията помага и на украинските власти в комуникационната война срещу Москва.

При настоящата заплаха първата реакция на бизнесмена бе на почуда.

“Значението на думата “нацист” не е такова, каквото той си мисли,” коментира Илон изказването на Рогозин, визирайки определението, използвано за украинците.

Под последвалата публикация за евентуалната му мистериозна смърт бързо се натрупаха хиляди отговори. Майка му Мей Мъск написа “Не е смешно!”, докато популярният в Youtube MrBeast попита дали е възможно да получи Twitter при подобно развитие. 

Мъск е напът да превърне Twitter в частна компания, след като акционерите на социалната мрежа приеха офертата му за 44 милиарда долара в края на април. Основателят на Tesla използва платформата ежедневно, а иронията и сарказма са редовно негово “оръжие”. 

Все пак той побърза да увери майка си: “Извинявай! Ще направя всичко възможно, за да остана жив.”

“Ако умра мистериозно, беше ми приятно да ви познавам.” Мъск се подигра на шефа на “Роскосмос”

Източник: Булевард България
Видео: The Joe Rogan Experience

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции