<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164170" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ оттегля г...

Американски изтребители свалиха пореден “неидентифициран обект”

13 Февруари 2023
0 175

Американски военни изтребители свалиха в неделя “неидентифициран осмоъгълен обект” над езерото Хюрън, на границата между САЩ и Канада, съобщава агенция Ройтерс. Това е поредният инцидент, откакто китайски балон за наблюдение постави в повишена готовност северноамериканските сили за сигурност.

Въпреки че не представлява военна заплаха, обектът потенциално може да попречи на вътрешновъздушния трафик. Той се движи на височина от 20 000 фута (6100 м), като може да притежава и възможности за наблюдение. Това поясни говорителят на Пентгагона, бригаден генерал Патрик Райдър.

Това e четвъртият летящ обект, свален над Северна Америка от американска ракета за малко повече от седмица. Китайското външно министерство заяви, че няма информация за последните три летящи обекта, свалени от Съединените щати.

Американски изтребители свалиха пореден &#8220;неидентифициран обект&#8221;

САЩ свалиха подозирания в шпионаж китайски балон (видео)

Генералът от военновъздушните сили на САЩ Глен ВанХерк, натоварен със задачата да охранява въздушното пространство, каза, че военните не са успели да идентифицират какви са тези обекти, как остават във въздуха или откъде идват.

„Има причина да ги наричаме обекти, а не балони.“, казва ВанХерк.

Към момента той не изключва всякакви възможности.

„Ще оставя на разузнавателната и контраразузнавателната общност да разберат какво става.“, допълва той.

Смята се, че новосваленият обект е същият като открития наскоро над Монтана. Той е минал близо до чувствителни военни обекти, което наложи затварянето на въздушното пространство на САЩ. Военните ще се опитат да възстановят останките, за да научат повече за него.

„Трябват ни факти за това откъде произлизат, каква е целта им и защо честотата им се увеличава.“, каза представителят от Мичиган Деби Дингъл.

На 4-ти февруари Американски служители идентифицираха и свалиха китайски балон за наблюдение край бреговете на Южна Каролина. В петък втори обект беше свален над ледовете близо до Дедхорс, Аляска. В събота, трети обект беше унищожен над Юкон в Канада, като следователите все още търсят останките.

Американски изтребители свалиха пореден “неидентифициран обект”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции