<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120915" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гоним двама р...

Американските тайни служби: Путин е обезверен, фрустриран и изолиран

02 Март 2022
0 8990

Американските тайни служби споделят, че Путин е обезверен, фрустриран и изолиран. Причина за това е развоят на бойните събития. Това обаче го прави още по-опасен.

Най-добрите колажи и карикатури по повод ситуацията в Украйна (видео)

Американските тайни служби: Путин е обезверен, фрустриран и изолиран

Американските тайни служби нееднократно предупреждаваха за руската инвазия в Украйна, а сега те отново предупреждават.

Този път за опасността от самия Владимир Путин. Както твърди американска медия, Путин е „фрустриран“ от военните, икономически и политически проблеми. И се бил „изолирал“ от околните.

По данни на NBC американските тайни служби имат сведения, че руският президент Владимир Путин е все по-обезверен от развоя на военните сражения в Украйна.

Той се чувствал под засилен натиск, както от разрастващите се протести в собствената му страна, така и от икономическите санкции. Тези фактори можели да изправят Путин пред една-единствена опция. А именно да приложи още по-голямо насилие.

Изненадан от съпротивата на украинците

Тайните служби твърдят, че Путин е изолиран и държи на разстояние банкерите, финансовия министър, та дори и военните. Сенатор Марк Уорнър, който е председател на Комисията за тайните служби, каза, че руският президент „очевидно е изненадан от неочаквано силната съпротива на украинците“.

Путин бил заобиколен от угодници и хора, които одобряват всичко, казано от него. Уорнър заяви: „Опасявам се, че Путин може да се почувства натикан в ъгъла“.

Според американската медия има конкретни сведения, че Путин е „фрустриран“ и реагира с необуздана ярост срещу хора от най-близкото си обкръжение. Това било твърде необичайно, защото Путин обикновено умеел да владее емоциите си.

„Ние не вярваме, че той има реалистичен поглед над онова, което се случва в момента.“ Думите са на сенатор Уорнър, който добре познава Русия.

Темата за това какво е психическото здраве на Путин междувременно се обсъжда в различни експертни кръгове.

“Бих желал да можех да кажа нещо повече по този въпрос.” Това написа в Туитър американският сенатор Марко Рубио от Флорида. “На първо време – само това: С Путин нещо не е наред”.

Експерт: “Най-лошото тепърва предстои”

Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън пък заяви, че Путин „не е вече същият хладнокръвен и пресметлив диктатор, какъвто беше през 2008 година“.

Други експерти добавят, че един „отчаян и импулсивен Путин е далеч по-опасен“. А Бренън заяви пред  NBC, че руската инвазия в Украйна е била „една крайно погрешно решение на Путин“.

„Подобно нещо никога преди не съм преживявал. Сигурен съм, че сега си го изкарва на съветниците, министрите и другите около него. А тук може да се завърти една доста емоционална спирала“.

Думите отново са на Бренън.

Майкъл Кофмън, анализатор в мозъчния тръст CNA, също изрази тревога от действията на руския президент.

„Руската армия е преди всичко армия с артилерийски сили, а до този момент тя е използвала само минимална част от наличните си възможности.“ Това написа в Туитър Кофмън.

„За съжаление предполагам, че тъкмо поради тази причина най-лошото тепърва предстои и тази война може да се окаже много по-грозна“.

Американските тайни служби: Путин е обезверен, фрустриран и изолиран

Източник: “Дойче Веле”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции