<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Срамен прова...

Антиваксъри замериха премиера на Канада с камъни (видео)

08 Септември 2021
1 148

Антиваксъри замериха премиера на Канада Джъстин Трюдо с камъни по време на протест срещу ваксините, съобщава NOVA, цитирайки агенция Ройтерс.

Телевизионни кадри показаха как Трюдо и един от телохранителите отиват при протестиращите. Там те са ударени от неща, приличащии на бели камъчета, докато премиерът върви към автобуса, с който обикаля на предизборна кампания. Случката стана вчера в канадския град Лондон, провинция Онтарио.

Либералната партия на Трюдо отмени проява в края на миналия месец. Причината – съображения за сигурност, свързани с протестиращи хора против ваксините.

Протестиращи антиваксъри щурмуваха централа на Би Би Си, която медията е напуснала още преди 8 години (видео)

Антиваксъри замериха премиера на Канада с камъни

По-късно премиерът омаловажи случилото се. Той каза, че е възможно да е бил ударен в рамото. Веднъж пък е бил замерен с тиквени семки.

Трюдо отправи вчера нападки срещу лидера на консерваторите Ерин О’Тул заради съпротивата му срещу задължителната ваксинация и определи протестиращите като “гневни тълпи” от антиваксъри.

Либералите и консерваторите имат почти изравнени позиции според социологическите проучвания преди парламентарните избори в Канада на 20 септември.

Антиваксъри замериха премиера на Канада с камъни

Източник: NOVA
Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции